Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


cjepivo protiv HPV-a


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nebo

28.01.2019. 10:00

Poštovani doktore Richter, jedna sam od osoba kojima je Vaše mišljenje izuzetno važno, jer Vas smatram apsolutnom vertikalom u medicinskom svijetu. Tako je bilo dok su djeca bila mala, a sada su narasla, te su se pojavile nove nedoumice. Djevojčica je sada u dobi od 14 godina i trebala bi prema preporukama liječnika i epidemiologa primiti cjepivo protiv HPV-a. Zbog vrlo oprečnih mišljenja na koje nailazim u katoličkom okruženju u kojem odgajam svoju djecu, našla sam se u nedoumici cijepiti dijete ili ne? Poneki liječnici, vrlo čvrstih katoličkih stajališta govore o tom cjepivu kao o nečemu što promiče promiskuitetno ponašanje mladeži i apsolutno su protiv cijepljenja. Pri tome kao argumente navode razne nuspojave koje su se pojavile u Danskoj, čak se govori i o povećanom broju oboljelih osoba od raka grlića maternice, a koje su bile cijepljenje. Molim Vas za mišljenje. Unaprijed hvala!

Darko Richter, dr. med.

28.01.2019. 20:50

Meni ti katolici nikada nisu imali hrabrosti izreći svoje mišjenje. Jednostavno, više ne znam da li se čovjek spašava po svojem nestručnom, new-ages-ovskom mišljenju o cijepljenju, ili po nečem drugom što se ipak propovijeda kao neprevarljiva nauka vjere i morala - već 2000 godina od Kristova Nasljednika u Rimu. Kristov Nasljednik još o HPV cjepivu nije rekao ništa, a ja predviđam i da neće. Međutim iz 101% protestantske Danske, u kojoj ste, htjeli-ne-htjeli časom rođenja prisilno upisani u Dansku protestansku crkvu iz koje se ne možete ispisati, a kojoj predsjeda nekakvi kralj ili kraljica, stižu upozorenja ... !? I da od njih uzimamo mišljenje!?. Tko koga u Hrvatskoj sii da bude katolikom? A nikada i nije. Nikada. Mi smo eonima ispred nekih prividno razvijenijih zemalja.
HPV je jedno od najboljih cjepiva na svijetu, sigurno koliko samo može biti, niti jedna specifična nuspojava i nakon puno provjeravanja, nije priznata niti od European Medicines Agency niti od Food And Drug Administration u Americi (ni CRPS, ni POTS, ni nagla smrt, niti ne znam što još). Cijepite žensku djecu, i cijepite i mušku, ako im ponude. Ova dob je prava dob za cijepljenje, čak je povoljnije i koju godinu ranije, ali ne zbog seksanja koje bi, po tim "katolicima", moglo kao lavina uslijediti već istu večer po imunizaciji, već zato jer je u toj dobi najimunogenije i ostavlja najbolju i najtrajniju imunost, koliko do sada pratimo (15-ak godina). Mogu vam reći da je moj dojam da većina promiskuitetnih ljudi, barem u nekom mojem osobnom i profesionalnom obzoru, nažalost nije cijepljena uopće, jer oni smatraju da im se ništa ne može dogoditi. A često imaju i hepatitis C, i cervikalnu displaziju, i kondilome i svašta. Moja srednja kći nije cijepljena jer tada cjepivo nije bilo ponuđeno srednješkolkama, ali, ja ću je sada cijepiti s Gardasil-9, i, nažalost, platiti ću to sam, i to sve 3 doze, jer u njezinoj sadašnjoj dobi 2 doze, koje su dostatne s 9-14 godina, traže i treću radi adekvante i dugotrajne imunosti.

Darko Richter, dr. med.

28.01.2019. 22:45

U stvari, htjedoh još pitati, ako se netko ne želi cijepiti, onda bih ga molio da mi, kao katolik katoliku, ustupi cjepvo za srednju kćer.

nebo

29.01.2019. 11:10

Hvala Vam na iscrpnom i iskrenom odgovoru (niste razočarali niti u stručnom, a niti u sarkastičnom smislu. Baš ste legenda). U svakom slučaju ste otklonili sve sumnje, pa Vam tako na žalost ne mogu ustupiti cjepivo namijenjeno mojoj djevojčici! Lijepi pozdrav, svako dobro i obilje Božjega blagoslova Vama i vašoj obitelji!

Darko Richter, dr. med.

29.01.2019. 23:35

Amen.