Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 446 | Broj poruka: 2574

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Cjepivo protiv vodenih kozica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ukilele

20.07.2019. 22:40

Postovani, majka sam cetverogodisnjaka koji pohadka kolektiv i koji nije prebolio vodene kozice. Moje pitanje je sljedeće. Ja sam trenutno u 25tjednu trudnoce, i takodjer nisam preboljeli vodene kozice. Da li je moja trudnoca kontraindikacija za cijepljenje djeteta, odnosno postoji li rizik da nakon sto cijepim dijete ono, dok razvija antitijela, na neki nacin mene zarazi? Smijem li cijepit dijete obzirom da nisam preboljela te sam trudna? Unaprijed hvala

Darko Richter, dr. med.

23.07.2019. 19:15

Transmisija vakcinalnog soja je moguća, mada krajnje rijetka. Zato vam, ipak, NE preporučujem da ga cijepite sada. Imate vremena da odaberete bolji trenutak.
Trenutno ne haraju vodene kozice. To će početi negdje na proljeće sljedeće godine.

Ukilele

27.01.2020. 09:20

Postovani, javljam vam se opet vezano za cjepivo protiv vodenih kozica. Naime, starije dijete od 5 god je ujutro bilo u kontaktu s djetetom kojem su to popodne izbile kozice. Kod kuce sad imam kcer staru 3 mjeseca, koju isključivo dojim uz napomenu da ni ja nisam preboljela kozice kao dijete. Moje pitanje je sljedeće. Ako sam dobro shvatila, dojenje nije kontraindikacija za cijepljenje. Mozete li mi reci, ima li smisla da sebe cijepim obzirom da je od sinove eventualne inkubacije proslo 7 dana, te koji je krajnji rok za moje cijepljenje obzirom da cjepivo trebam naruciti pa ne znam koliko vremenski to traje.
Takodjer, da li mogu neometano dojiti neposredno nakon primljenog cjepiva ili mi preporucate alternativu prvih par sati? Srdacan pozdrav