Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


koja cjepiva


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanja

17.02.2006. 07:58

Postovani dr. Richter,
Imam dijete od tri i pol godine sa urodjenom srcanom manom koje smo prosle jeseni namjeravali upisati u vrtic, ali kako smo imali drugi izbor, odustali smo. Sada ga ipak moramo dati, pa Vas hocu pitati kojim cjepivima da zastitimo dijete. Svake godine je cijepljen protiv gripe, namjeravamo ga cijepiti sa Pneumo 23, da li jos s necim?
Samo jedno usputno pitanje. Kako je svake godine cijepljen protiv gripe u dvije doze, ove godine nam je pedijatrica rekla da se cijepi samo jednom sto smo i ucinili. Je li to ispravno ili se ipak morao cijepiti dva puta?
Hvala.

Dr. Darko Richter

17.02.2006. 11:30

Za gripu: nakon prvog cijepljenja, koje ide u toj dobi s 2 doze, svake slijedeće godine prima samo jednu dozu.
Savjetujem i da ga cijepite s Pneumo 23, 1 doza.
Na znam čime je sve do sada cijepljen, pa vam dalje ne mogu niša konkretno savjetovati, osim da se cijepi svime čime do sada eventualno nije, a trebao je.
Vjerojatno nije cijepljen protiv hepatitisa B, jer to nije u programu te dobi, ali, svakako bih vam savjetovao da učinite i to, pogotovo s obzirom na srčanu grešku i vjerojatnu indikaciju za operaciju i razne invazivne intervencije, kada se vrzma po bolničkim odjelima i kada je rizik zaraze hepatitisom B bitno veća nego doma.

sanja

17.02.2006. 12:14

Zahvaljujem na odgovoru. Do sada je cijepljen sa svime sto ide po redovnom programu. Pretpostavljam da Pneumo 23 i cjepivo za hepatitis B narucujemo sami u ljekarni?

Dr. Darko Richter

17.02.2006. 18:39

Na privatni recept.