Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


MMR i MRP


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vladimir2000

10.10.2011. 16:15

Postovani Dr Richter

Sin mi se rodio 2004. godine i u Bosni je primio sve vakcine koje su predvidjene, cak i, po preporuci, HEP B. Prvu vakcinaciju MRP-om je imao 24/5/2005 a revakcinacija je usledila 7/6/2010. Bez ikakvih problema. Posto, zbog prirode mog posla, sada zivim u i Qataru ovde smo vec nekoliko meseci i juce se desila jedna neverovatno glupa situacija. Naime, deci u skoli, koju moj sin pohadja, je u cetvrtak podeljen papir da ponesu roditeljima sa obavestenjem da svi ucenici moraju biti vakcinisani MMR vakcinom (po 'naredbi' Qatarskog ministarstva zdravlja ili cega vec). Moj sin taj papir nije dobio ili ga je izgubio ili negde zaboravio i desilo se juce da su dosli lekari i uciteljica ga je izvela (kao i drugu decu) predala medicinskoj sestri i oni su mu dali MMR bez provere njegovog vackinalnog kartona ili uvida u papir sa nasim odobrenjem (potpisom). To su uradili bez lista koji smo trebali da vratimo sa nasim potpisom, kojm mi POTVRDJUJEMO da li zelimo da se dete vakcinise ili ne (i zbog cega ne) sto je ravno zlocinu. Neko da vam izvede dete iz razreda kao zivotinju ili stoku i da ga kljuka vakcinama ili lekovima bez odobrenja roditelja je strasno. Da ne duzim, kao sto sam pomenuo, moj sin je primio MRP 2005. i 2010. i juce, posle malo vise od godinu dana MMR. Ima li razlike izmedju MRP i MMR vakcine i da li ovo sto je uradjeno juce, moze imati neke ozbiljnije implikacije po njegovo zdravlje.

hvala unapred,
Vladimir

Darko Richter, dr. med.

11.10.2011. 12:45

Dobiti još jedanput MMR neće uroditi nikakvim lošim rezultatom. MPR i MMR su jedno te isto: morbilli, parotitis,rubella, ili morbilli, mumps, rubella, pri čemu parotitis =mumps. Imat će samo još jaču otpornost na te tri bolesti.
Dobro da ga nisu (još jednom?) sunetili.