Cjepiva


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 471 | Broj poruka: 2715

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


mu-pa-ru cijepivo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lilika

17.10.2006. 17:15


Pedijatrica nam je preporučila priorix cijepivo no kako ga nigdje nema odlučili smo curicu cijepiti sa mu-pa-ru cijepivom.Problem je u tome što doktorica ne želi cijepiti tim cijepivom već kaže da dijetetu napravimo putovnicu i odemo u Sloveniju. Da li ona ima pravo odbiti cijepljenje tim cijepivom? Ima li to ikakve veze s tim što je bila cijepljena sa cijepivom 3u1?


hvala

Darko Richter, dr. med.

17.10.2006. 20:30

Pedijatrica smije odbiti neku medicinsku intervenciju ako ima za to stručni razlog, a za odbiti cijepljenje MoPaRu cjepivom najčepći je razlog taj da on, u usporedbi s Priorixom, ima višu stopu neurotropnih komplikacija. Prevedeno na hrvatske, nakon MoPaRu cjepiva djeca puno češće dobiju serozni meningitis poruzročen onim dijelom za koji stoji kratica Pa (od parotitis). Dakle, pediajtrica smije i mora preporučiti nešto drugo, npr. Priorix, ako u vašeg djeteta nalazi da je rzik cijepljenja MoPaRu cjepivom za nju neprihvatljiv. Možete nazvati tvrtku predstavništvo tvrtke GalxoSmithKline u Zagrebu i pitati što je s opskrbom Priorisom u nas, ili, uzeti Priroix na privatni recept preko nekog marketinga za lijekove, nrp. u Zagrebu najčešće se ide na Dolac 9/II kat, Ljekarna Frebl.
Nema sve ovo veze s 3 u 1.

lilika

18.10.2006. 12:45

Htijeli smo ga kupiti u apoteci na Dolcu pa ga prenijeti u frižiderčiću do pedijatrice u Zaprešiću ali ona kaže da ga ne smijemo toliko daleko nositi,kao izmučkali bi ga. Molim Vaše mišljenje o tome?
Hvala.

Darko Richter, dr. med.

18.10.2006. 13:45

Ja volim kajganu, kada je dobro izmućkana, ali ne i razbijeno jaje.
Možete ga mućkati od Dolca do Srebrnjaka, a tu ću ga ja cijepiti. Mućkajte zajedno i dijete i cjepivo, tako da mi sve bude slasnije.