Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alternativa


Autor Poruka

alex

10.03.2005. 20:21

bilo bi dobro kada bi netko napisao nesta o alternativnim mogucnostima lijecenja. npr proizvod u americi poznat kao maximum milk thistle ,koji se kod nas zove silymarin produkt biljke sikavice za koju mnogi tvrde da jako dobro utice na bolesnu jetru.ako neko zna nesta vise neka nam napise ne samo o tome nego i o svim drugim oblicima lijecenja.

Karlo

10.03.2005. 20:37

... mogu se ja raspisati o alternativi, ali poznato je da su i neki najbogatiji na peginterferonu što samo po sebi govori sve

alex

10.03.2005. 21:02

znaci postoji misljenje da je pegilirani interferon privilegija, veoma zanimljiva tema....

karlo

10.03.2005. 21:31

jednostavno sam razmišljao da kad je nekome ozbiljno narušeno zdravlje on traži najbolju terapiju ili kirurški zahvat za sebe ili nekog člana svoje obitelji i ako za određenu bolest ne postoji lijek normalno da se traže alternativna rješenja

Sonja

10.03.2005. 21:36

Alex misliš li na Favora Silmarin od Belupa?

alex

10.03.2005. 22:10

pa izmedju ostalog mislim i na Belupov silimarin to je nasa inacica tog u svijetu poznatog hepatoprotetika pa me zanima ima li netko saznanja o tim lijekovima. Moram naglasiti da su lijecnici dosta suzdrzani od komentiranja o takvim proizvodima i da imaju neko uvrijezeno misljenje da takva sredstva vecu korist prave farmaceutskim kucama koje ih proizvode i reklamiraju nego bolesnicima.

Nikka

10.03.2005. 23:00

Alternativna medicina se kod virusnog hepatitisa može razmatrati jedino kao pomoć jetri, u smislu da se eventualno poboljša njen rad, ubrza izlučivanje toksina i sl.
Što se tiče samog virusa, niti jedna alternativna medicina ne može dovesti do značajnog smanjenja broja virusa niti do izlječenja.

polly

07.04.2005. 02:02

Mislim da imas pravo, Nikka. Sto se tice alternative, saznavsi za bolest, poceli su pljustati prijedlozi od obitelji i prijatelja: uzmi ovo, garant lijeci; ovaj caj je za rak, di nece tebi pomoci; najbolje su trave u onoga travara...; a zasto ti nebi isla na akupunkturu ; a da probas sa bioenergijom...
Znam da su sve to pokusaji da mi se pomogne ali u slucaju virusne bolesti kao sto je Hepatitis moje sam povjerenje poklonila farmaciji i lijecnicima. Moj mi je lijecnik-hepatolog rekao: Silamarin vam ne moze stetiti, sikavica je prirodno sredstvo za poboljsanje stanja jetre, sve kemijski obradjene tvari resorbiraju se kroz jetru, zato ako zelite uzeti vitamine, uzimajte ih preko hrane, ako zelite trositi zamjenu za secer ( natren ili saharin) radije uzmite smedji secer, jedite i pijte malo gorce.., u prehrani koristite sve sto spada u jetrenu dijetu...ne treba bas strogo..
Jedino sto je zabranio bio je : ALKOHOL I SUHOMESNATO. Sad, alkohol nikada nisam ni pila ali bez sunke i prsuta je malo teze.

angel

29.04.2005. 23:06

Moj muž je pio čaj od sikavice,
možda je u sikavica bolja u tom obliku jer je prirodnija.
Bez ikakvih dodataka.

Polly_Jean

03.05.2005. 10:54

Naravno da caj od sikavice ne moze stetiti , samo ima kod priprave cajeva neka pravila koja ja ne znam a cula sam da se odredjene biljke , da bi se iskoristila sva njihova svojstva, morju brati u odredjeno doba godine, ovisi da lj je biljka u cvatu , sto se ber, list ili cvijet, kada se bere- ujutro ili u podne, zbog kolicine "ulja" koje biljke daju pod odredjenim uvijetima, te nacin na koji se suse ( tamna prozracna prostorija ili otvoreni suncan prostor). Mislim da se samo na taj nacin postize zeljeni efekt.Silamarin je ajmo reci, nekakav koncetrt sikavice, ne poznajem dovoljno tehnologiju, ali ako cajevi nisu adekvatno tretirani , onda je bolje uzimati kapsule sikavice, zar ne?