Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cekajuci progresiju...


Autor Poruka

Polly_Jean

03.05.2005. 11:05

Hepatitis C je kod mene nazalost, bio od trenutka dijagnoze, skolski primjer u svim svojim elementima, i po duljini inkubacije (vrijeme od infekcije do pojave simptoma) i lijecenja koje je zavrsilo kao non-responder, te ciroze koja se javila tocno nakon 5 godina. Jos na pocetku bolesti, skinula sam sa interneta neke osnovne informacije o bolesti i tamo je lijepo sve bilo zapisano. Sve brojke, statistike koje su primjenjljive na meni. Sada u fazi ciroze, ocekujem, bez panike, slijedecu fazu a to je pojava tumora koja bi trebala po brojkama doci nakon 10 godina od pocetka simptoma HepatitisaC.
Zanima me ciljana pretraga koja bi mi omogucila da sto prije saznam ima li kakvih promjena na jetri koja bi ukazivala na pojavu tumora. Radiolog, spec. za ultrazvuk koji mi je radio doppler portalne hipertenzije je napomenuo da od CT-a nema bas neke koristi, tesko ga je sa sigurnoscu dijagnosticirati. Ima li sto drugo?

mirko

04.05.2005. 00:39

koliko ja znam koristi se pretraga krvi kojom se mjeri razina alfa-feto proteina ( AFP) cija povisena razina uz jos neke markere moze biti znak
nekih tvorbi u jetri i uz naravno nezaobilazni UZV. Ovo pisem kao laik koji je to negdje nekada procitao , a mislim da ces precizniji odgovor dobiti od gospodina docenta.