Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dali ima jos prilika??


Autor Poruka

goran

09.01.2006. 15:17

dali se moze ako ne uspije prva terapija ponavljati? ili ako ljek ne djeluje prvi put ne ponavlja se ponovno terapija?

maja

10.01.2006. 12:22

Koliko je meni poznato takve ljude zovu no-response, i oni uopce ne reagiraju na terapiju u biti njihov organizam ne registrira antitijela na antigene, tako da nema efekta patiti tijelo ako ne reagira, zato ipak preporućujem da se obratis specijalisti da ti da više informacija ovo ti je iz mog iskustvenog ugla koji ne mora biti tocan ok. Sretno

iva

10.01.2006. 16:33

"Non-responederi" su oni koji nakon 12 tjedana nemaju pad viremije od log2 i njima se prekida terapija. A oni koji su prosli cijelu terapiju i onda im se virus vratio su "relapseri" i oni imaju pravo na ponovnu terapiju.
Sretno!

doc. dr. sc. Ivica Pavić

12.01.2006. 15:31

Poštovani,

moj se odgovor nadovezuje na Ivino reagiranje. Da bi Vam se mogao dati odgovor, potrebno je više informacija. Koji genotip HCV imate? Čime je provedeno liječenje i koliko dugo? Koje su bile vrijednosti viremije na početku i kraju liječenja? Kakav je nalaz biopsije jetre? I konačno, jeste li osiguranik HZZO-a? (ovo pitam stoga što HZZO ima određene kriterije za odobravanje liječenja-dakle to vrijedi za osiguranike u RH).
Pozdrav.


P.S. Dakle, nije mi jasno je li Vaše pitanje hipotetsko ili se odnosi na realnu situaciju oboljele osobe u RH?