Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Upit o metodama alternat.medicine


Autor Poruka

anči

25.12.2005. 16:31

Da li ste čuli o Slobodanu Koliću travaru iz Splita i što mislite o njegovoj vrsti lječenja jetre?
Da li znate nekoga tko je probao takvu vrstu lječenja hepatitisa c?

doc. dr. sc. Ivica Pavić

12.01.2006. 16:15

Poštovana,

suvremena "zapadnjačka" medicina je tzv "evidence-based" tj. temeljena na dokazima. Postoji brojne, vrlo dobro definirane i utemeljene studije koja pokazuju korisnost terapije peg-interferonom i ribavirinom u slučaju kroničnog hepatitisa C, no ne postoje iste takve studije koje potvrđuju korisnost preparata o kojemu Vi govorite. To naravno, a priori, ne isključuje moguću učinkovitost istih, no ne možete očekivati da će liječnik takve, neprovjerene metode, propagirati jer bi on, liječnik, trebao voditi računa o dobrobiti svojeg pacijenta izbjegavajući njegovo dovođenje u nepovoljan položaj korištenjem znanstveno provjerenih metodama. To kaže tradicionalna medicina.
Nešto o alternativnim terapijskim pristupima sam pisao u odgovoru 23.9.05.na upit autora Josipa "za doc. dr. I.P." pa Vas upućujem da pročitate i taj odgovor.
Mislim da je već netko na ovome forumu vrlo razložno rekao da je potrebno voditi zdrav život, jesti voće i povrće, ne trošiti alkohol pa je uspješnost povoljnog ishoda terapije još veća.
Ne znam jesam li Vam pružio odgovor koji ste očekivali.
Pozdrav.

P.S. Zaboravih skoro na drugi dio Vašeg pitanja. Ne poznajem niti jednog pacijenta koji je trošio te čajeve.

anči

12.01.2006. 21:30

Hvala na odgovoru, ali ono što me najviše zanima je da li po Vašem mišljenju biljni preparati mogu škoditi ili bi mogli pomoći pri oporavljanju
jetre.
Upoznati smo sa time da je najučinkovitije lječenje hep.C peg.interf.+
ribavirin i ne isključujemo tu vrstu lječenja, nego s obzirom na to da se jako dugo čeka na listi lječenja mislili smo da ne bi bilo loše poduzeti nešto što bi možda donekle zaštitilo organizam.
Inače od kada smo saznali da je pozitivan na anitHCV suprug vodi skroz
zdrav život tj.(djeta, puno voća i povrća, bez kapi alkohola i sl.)
Pozdrav,

doc. dr. sc. Ivica Pavić

13.01.2006. 16:22

Mislim da je Vaš suprug pametno postupio i to je osnovni preduvjet da sve što će se ikada poduizimati u terapijske svrhe uopće dade rezultata.
Za čajeve mislim da sam Vam ranije odgovorio.
Pozdrav.