Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ima li šanse?


Autor Poruka

Goran

06.10.2005. 10:38

Molim odgovor nekog kompetentnog. Majka mi je 80-tih, prilikom transfuzije krvi (operacija maternice) zaražena hepatitisom C. Prošle godine, u Zaraznoj, rekli su joj da je prestara za liječenje (?!) (rođena je 1942. godine). Budući da je njezin hepatitis otkriven tek nedavno (slučajno) a nije još bio u svojoj akutnoj fazi, zanima me da li bi ona ipak mogla kod nekoga isposlovati ako ništa drugo, barem nekakvu "probnu" terapiju da se vidi može li joj se pomoći? Inače, dugi niz godina (od kraja kraja 70-tih) uzima antihipertenzive. Ima li za nju šanse ili je jednostavno naš zdrastveni sustav smatra "otpisanom"?Unaprijed se zahvaljujem.

ademedic

31.10.2005. 00:53

Gorane postovanje !

Nitko nije otpisan, dok to i sam ne odluci. A i u tome slucaju Bog ga nikada ne otpisuje. (ogradjujem se od ateista).
Slobodno potrazite adekvatnu medicinsku pomoc a onaj tko Vam je rekao da Vam je majka prestara za lijecenje - prijavite lijecnickoj komori.
Brojne su metode alopatske i komplementarne medicine (u koju i sam spadam), koje Vam stoje na raspolaganju.
Lijep Vam pozdrav i dobro zdravlje zelim !

nikka

09.01.2006. 21:18

?Indikacije: Kronični HEPATITIS C-bolesnici koji apstiniraju od i.v. droga i alkohola najmanje 12 mjeseci u dobi do 65 godina.

To je izvadak iz smjernica HZZO-a, a odnosi se na terapijski protokol pegiliranim interferonom i ribavirinom. Doktori u Zaraznoj su vjerojatno mislili na to.