Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim javite se!


Autor Poruka

anči

06.01.2006. 12:52

Svaki dan idem na ovu stranicu da vidim da li je netko odgovorio
i razočarano zatvorim jer nema nikakvog odgovora.
Molim Vas da mi se javljate jer zudim za time da sa nekim podjelim
naš problem koji nas ŽDERE doslovce iznutra.
Volila bih se s Vama dopisivati i razmjenjivati Vaša iskustva o ovoj
ružnoj bolesti.

Molim javite se !

zrinka

06.01.2006. 21:13

dva puta sam ti poslala poruku,a zašto nisu objavljene treba pitati cybermed,a mozda ne pustu ni ovu,a vjerojatno nisam jedina koja ti se obratila,a mozda ne zele da komentiramo travare,alternativu..
pozdrav

anči

07.01.2006. 09:00

Zrinka hvala ti što si se javila.Tako sam sretna.
Te prijašnje poruke stvarno nisam dobila pa bih te molila da mi ponovno
probaš poslati što misliš o svemu onome.
Možda koja prođe.
Nije u redu da nam uskračuju razmjenjivati mišljenja i iskustva iako
se možda ne radi o medicinskoj terapiji.Mi svi vjerijemo da će nam
medicina pomoći ali znaš kako se kaže "zdrav čovjek ima 100 želja,a
bolestan samo jednu", pa stoga želimo probati sve mogučnosti koje
će nam pomoći u ozdravljenju.
Još jednom zahvaljujem i pozivam druge da mi se jave.
Pozdrav,

iva

07.01.2006. 10:42

hm, ni meni dosta postova ne prodje. Ja sam iz udruge "ABC Hepatitis" i imamo isto forum, ali ne daju da stavim adresu, ni mail, ni kontakte.
Sto se tice alternative (ja nemam hepatitis, ali moj suprug ima kron. hepatitis c), on je prije interferona probao svasta. Od nekih gljiva Mykosan (2 mj. ih je pio i nista!), silimarin (sikavica) koja regenerira jetru (isto nikakva poboljsanja), nesto od homeopatije, pa nakakvo ulje od articoke... Nakon svih bezuspjesnih alternativa, a viremija je stalno rasla, i razultata biopsije koji su losi (fibroza 5/6 (nekompl. ciroza), aktivnost 8/18) konacno je krenuo na komb. terapiju Pegintron + Rebetol. Sad je 5. tjedan terapije, dosta tesko podnosi, razvio se i dijabetes kao nuspojava... Ali i ako ne uspije maknuti virus (jer ima genotip 1), barem ce se stupanj fibroze smanjiti za 1-2, kako nam kazu...
evo ja cu probati ostaviti svoj mail, pa ako prodje javi se: iva.zdunic@hotmail.com

zrinka

07.01.2006. 12:06

iva taj Mykosan treba uzimati uz intrferon jer je on na principu dizanja imuniteta i u kombinaciji sa int+ribav. imas veće šanse za izlječenje.Uglavnom moj muž ga je koristio uz još jedan pripravak u kombinaciji s terapijom i uspio je.Doduše on je bio 3 a koji je dosta izlječiviji ali mu je sve vrijeme terapije krvna slika bila dobra.Leukociti nisu padali ispod 2,8,Hemoglobin najniži 118 itd.Dakle kupi ponovo te gljive jer je bitno da ojača imunosustav koji u komb. sa peg+ribav. brže i bolje prepoznaje viruse i uništava ih.Možeš nazvati dr. koji prodaje te gljive jer čovjek zna sve živo od hep.C,za razliku od travara kojeg spominje Anči koji nema pojma šta je u biti hep.C,njemu je to isto kao i A..pozdrav

iva

07.01.2006. 15:24

hm, pričali smo s tim dr. iz Mykosana, tada kad je kupio i ništa nije spominjao da se koristi zajedno s terapijom... tvrdio je da i bez terapije sigurno smanjuje jetrene enzime i viremiju, a mom suprugu je sve bilo gore (vadio je krv prije i poslije gljiva)... i još je rekao da je izlječio neku med. sestru samo sa gljivama (bez ifn)! mi smo našli na internetu da se slični preparati u Japanu koriste i u bolnicama za liječenje kron. hepatitisa i da daju rezultate, a za ovaj mykosan da je na Ruđeru ispitivan i da je "in vitro" isto tako dao rezultate.. ali "in vitro" nije "in vivo"happy. suprugova doktorica iz zarazne je rekla da se uz terapiju ne bi smjeli uzimati još i drugi imunomodulatori, jer da je ifn sam dovoljan... eh... nazavat ćemo opet dr. iz mykosana (samo šta to i dosta košta, a mi oboje nezaposleni...)
inače, ja sam mislila da će te gljive pomoći, ali kada sam vidjela pakiranje, odmah sam posumnjala.. obična boca s bijelom naljepnicom i piše mykosan ili kako se već točno zvao preparat... bez deklaracije, bez točnog sadržaja...
sad uz tx moj suprug uzima samo B-kompleks vitamine, Zn, Se, pije sirutku i lecitin... u svakom slučaju ne može škoditi, pričali smo s doktorom..

Nikka

07.01.2006. 23:59

Mislim da korištenje bilo kakvih preparata za podizanje imuniteta na svoju ruku nije pametno.
Nadam se da će se javiti dr. Pavić da da svoje stručno mišljenje.

maja

10.01.2006. 08:28

Ja se cure slažem sa Nikkom, vjerujte sve sto je rekla-kazala može više štetiti no pomoći, ja pijem samo germu svako jutro i leukociti i neutrofili su mi uvijek iznad prosjeka (2,8) te ponekad sok od cvekle ili samo salatu, i apsolutno nista više, sasvim normalna ishrana i kretanje radim po 10 sati dnevno i samo je nedjelja slobodna ali što god više gledam na ovu terapiju kao sastavni dio života lakše je podnosim, Anči ti si apsolutno ravnopravan član zajednice kao i svi ostali ,zdravi, tako da niti u jednom trenutku ne dozvoli očaju i slabosti da te preplave, ja sam tako ponosna sto postoje ljudi poput Vas koji i pored toliko problema imaju vremena za zajedničku riječ, mi smo glavni vjeruj te, pozdrav svima i cure ne ekperimentišite mi puno, pusa

anči

10.01.2006. 11:51

Majo hvala ti na podršci, ali valjda treba proći neko vrijeme da se navikneš na sve te probleme koji nas čekaju, pa u očaju želiš sve probati ne bi li pomoglo.
Čitala sam tvoje poruke i vidim da si ti na terapiji i da si negativna.
Čestitam od srca i nadam se da da će i moj suprug imati tu sreću kao i ti da se riješi te opake bolesti i da će što lakše prebroditi sve te krize koje nas čekaju.
Pozdrav, čujemo se......