Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


n.r.


Autor Poruka

n.r.

28.05.2006. 23:52

n.r. na terapiju roferon +ribavirin. liječen 2001.g.gen.4 virusa 4miliona. jetrene probe stalno blago povišene od drugih sinptoma natečene šake uz crvenilo ,bolovi i pritisak u nogama.prisutan reuma.faktor.osim toga osjećam se dobro.biopsija 2001.g. HCV minimalno aktivan.kakve bi rezultate mogao očekivati od terapije pegasis+ribavirin+amatadin. ili možda imate neku drugu preporuku. unaprid zahvalan.

prof. dr. sc. Ivica Pavić

31.05.2006. 21:54

Nisam iz pitanja shvatio jeste li Vi relapser (reaktivacija bolesti nakon uspješne terapije) ili nonresponder (terapijski protokol bio bez učinka na bolest).
Ako se radi o nonresponderskoj situaciji, polazi se sa ciljem usporavanja progresije jetrene fibroze i ciroze pa se može pokušati reterapija onih nonrespondera s histološki verificiranom fibrozom od najmanje F2 po METAVIR sustavu. Reterapija se sastoji od kombinacije pegiliranog interferona i ribavirina kao u novootkrivenih bolesnika s genotipom 4. Rezultati su bolji u bolesnika s genotipom 2 i 3 te u onih koji su bili nonresponderi na monoterapiju interferonom od onih koji su bili nonresponderi na kombiniranu terapiju konvencionalni interferon+ribavirin.
Ne postoje relevantni dokazi o učinkovitosti amantadina.
Pozdrav.