Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


negativan, ali ipak nemiran


Autor Poruka

josip

10.07.2005. 13:43

Pozdrav svima! Prošao sam terapiju 48 tj. peg.+rib. za 1a genotip. Nakon 12 tjedana kako sam zavšio terapiju, PCR je negativan. Izgledi za izlječenje su mi se povečali za 95%. što znači da terapija pomaže. Moje su preporuke da se prvih tri mjeseca, što je više moguće, doze terapije što manje smanjuju. Postoji studija koja kaže da spuštanje doza u ta tri mjesaca uvelike utječe na ishod terapije.
Iako su mi rezultati vrlo dobri, opet nisam miran jer osjećam probadanje u zglobovima koje sam počeo osjećati 2 dana poslije PCR-a i to svakodnevno . Sada trebam čekati još tri mjeseca do novog PCR-a i strah me da nisam među onih 5% kojima se vrati viremija poslije 12 tjedana. Sretno svima!

doc. dr. sc. Ivica Pavić

11.07.2005. 19:04

Poštovani,

već su iskazivani slični strahovi na ovome forumu, poput Vašega. Mislim da ne trebate dovoditi simptome koje opisujete (probadanje u zglobovima) s eventualnim relapsom bolesti. Ne postoje neki uvjerljivi klinički znakovi koji bi Vam to prorekli, već ostaju redovite kontrole i izvođenje PCR-a.
Pozdrav.

mirko

11.07.2005. 20:54

meni se desio relaps, ali nikakve simptome nisam imao koji bi ukazivali na to. Jedino se moze zakljuciti po ponovnom porastu ALT i AST mada se ni iz toga ne moze 100% zakljuciti da je u pitanju relaps. znaci PCR i nista drugo.