Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


otkrivanje hepatitisa


Autor Poruka

zoran

31.05.2006. 20:57

Poštovani,zanima da li je moguce posumnjati na prisustvo nekog oblika Hepatitisa citajuci krvnu sliku i uroloski nalaz.
Imam poviseni UK BILIR=23,a prije godinu dana je bio oko 7,pa sam malo zabrinut,a drugi nalazi iz krvne slike su u redu.Malo sam zabrinut zbog tako velikog skoka bilirubina,i što mislite trebam li ici na dodatne pretrage?
Hvala na odgovoru.

prof. dr. sc. Ivica Pavić

31.05.2006. 21:32

Poštovani, najvjerojatnije se u Vas radi o Gilbertovu sindromu tj. indirektnoj hiperbilirubinemiji. U ovome bezopasnom enzimatskom poremećaju koji se javlja u oko 5% populacije radi se o porastu indirektnog bilirubina tijekom nekog stresa, tjelesnog napora i sl. Kada prestane "provocirajući faktor" normalizira se i bilirubin.
Preporuka je da kod kontrole napravite ukupni bilirubin, ali i indirektni pa će se, siguran sam, potvrditi ovo o ćemu sam pisao.
Pozdrav.

ella

16.06.2006. 15:26

Postovani,
Strah me je za svoje zdravlje. Imam 27 godina. Koristila sam droge do prosle godine. Bojim se da bih mogla imat HCV. Radila sam analize krvi i transaminaze su mi 75. Istina, sve je drugo ok. Ali, tri mjeseca nisam dobila (trudnoca je isljucena, radila sam Xrase), vec duzi period imam otekline na nogama (stopala, zglavci na djelu gdje se list suzava) i skoro neprekidno osjecam neko `peckanje` na donjem djelu kicme. Zivim pod konstantnim stresom, ali od stresa transaminaze nisu tako visoke..
Molim Vas, pomozite mi

Nikka

18.06.2006. 23:39

Ella,
Nitko ti ne može pomoći dok se ne testiraš na markere i to na sve hepatitise i na HIV.
Sretno!