Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


za dr.pavica


Autor Poruka

Oza

24.06.2006. 22:49

puno pozdrava iz amsterdama,

terapija je krajem ove godine najtoplije se nadamo.
rijec je o hepatitisu c,genotip 1a.
posao koji se radi nimalo dobar za jetru jer je rijec o bojanju i ciscenju brodova gdje se koriste strasno stetne boje i kemikalije.
to traje dva tj i posao je pri kraju,ali jako smo zabrinuti kakvi ce biti rezultati slijedece kontrole.
imate li kakav savjet sta bi se moglo koristiti da se jetra ocisti.
i molimo vas par rijeci o fizickom naporu i kemikalijama tj.sta rade jetri.
hvala
puno lijepih pozdrava iz amsterdama

prof. dr. sc. Ivica Pavić

01.07.2006. 15:27

Poštovani,

jetra je središnji metabolički organ koji sudjeluje u probavi svih hranjivih tvari, proizvodi žuč, pohranjuje vitamine, željezo, proizvodi bjelančevine, faktore zgrušavanja i još puno toga. Bitna uloga jetre je detoksikacija ili pretvaranje otrovnih spojeva u manje štetne. Tu spadaju raznorazne kemikalije, ali i alkohol. Za alkohol postoje jasni dokazi da umanjuju pozitivan ishod terapije te se njegova konzumacija u potpunosti zabranjuje kod bolesnika s kroničnim hepatitisom. Promjene u stilu života oboljele osobe idu za tim da se jetri osiguraju optimalni uvjeti za rad, da je nepotrebno ne opterećuje i time nastojimo osigurati što bolje "pozicije" za borbu protiv virusa.
O korisnosti ponekih spojeva, čajeva, u "čišćenju" jetre već se na ovome forumu govorilo, ljudi su iznosili svoja pozitivna iskustva pa vas upućujem na to štivo.
Pozdrav.