Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pozdrav


Autor Poruka

Nikka

21.01.2005. 10:34

Nema nikoga? Ajde da probijem led.
Ja sam Nikka. Na terapiji sam Pegasysom i Ribavirinom.
Svima koji su na terapiji želim puno uspjeha, a onima koji još nisu da što prije počnu sa liječenjem.

alien

11.02.2005. 12:40

Pozdrav!
Imam prijateljicu koja ima hepatitis c i strašno ju muči moralna dilema...naime...morala bi otići do stomatologa ali već je na par mjesta doživjela odbijanje kada je rekla da ima hepatitis.Pa bi moje pitanje bilo happy dali možda znas neku stomatološku ordinaciju u zagrebu ili u blizoj okolici koja bi bila mozda vise specijalizirana bas za bolesnike sa aids-om i hepatitisom.Naime cula sam jednom prilikom da postoji udruga ili tako nesto gdje bi se mogle dobiti ovakve informacije.
Ako imas kakvu ideju ili prijedlog...feel free happy !
Hvala...pozdrav

Nikka

15.02.2005. 14:54

Hepatos je udruga u Splitu, ali vjerujem da će ti znati dati takvu informaciju i za druge gradove. 021/ 322 888 je broj, pa neka nazove i pita.

doc. dr. sc. Ivica Pavić

28.02.2005. 19:22

Poštovani,

Činjenica da se uskraćuje pomoć onome koji jasno kaže da ima infekciju hepatitisom C, a istovremeno se pruža usluga stotinama koji se nikada nisu testirali pa niti ne znaju jesu li zaraženi ili ne, ne služi na čast niti jednom zdravstvenom radniku. Pretpostavka je da u RH ima preko 75000 ljudi koji su bili u kontaktu s hepatitisom C i svi zdravstveni radnici su educirani da svaku krv smatraju potencijalno inficiranom kako bi sebe zaštitili, a nikoga diskriminirali. No, praksa je ipak nešto drugo...
U Zagrebu je sjedište udruge HUHIV koja se bavi problemima oboljelih od AIDS-a. Možda bi Vam oni mogli pomoći adresom stomatologa koji ne bi uskratio stomatološku pomoć osobi inficiranoj hepatitisom C.
Tel/Fax: 01/4666655

polly

07.04.2005. 01:21

Danas je 6. 03.2005. i slucajno sam naisla na cybermed stranice a izmedju ostalog na foru o hepatitisu C.
Bolujem, odnosno, dijagnosticiran mi je Hepatitis C 1999.god, nakon rutinske kontrole lijecnika opce med. jer sam se jednog jutra probudila i nisam mogla od umora otici na posao.Pripisivala sam to anemiji ali jetreni nalazi su bili ekstremno visoki. Poslana sam na pregled hepatologu, napravila markere koji su pokazali da imam hepatitis C i da sam virusonosa
Biopsija je pokazala napredovanje prema cirozi te genotip 1 b za kojeg kazu da je " najzilaviji" za uspjeh u lijecenju.Zbog mojih godina (44), malog djeteta itd. moj lijecnik me stavio na eksperimentalnu listu koja se provodila u klinici u to vrijeme. a nisam puno pitala jer sam znala da u ono vrijeme HZZO ne priznaje te lijekove na svojoj listi i da bi me tretman kostao oko 15 000 DM -sada oko rec. 8000 eura. Uz to dobila sam i Ribavirin. Uzimala sam terapiju tri puta tjedno (davala si sama injekcije jer sam zdr. radnik), redovno kontrolirala HCL ali virusemija je bila ogromna- od 1 300 000 do 2 mil. virusa. Nakon godinu i pol uz sve nuspojave koje su opisane za interferon, postala sam non-responder.
Isla sam cak i na razgovor o transplataciji ali stanje moje jetre u to vrijeme nije bilo tako tesko jer alternativa za transplataciju je zivotna ugrozenost.
Nakon pet godina bolovanja, zbog posla koji radim i zbog kondicije koja je na 0 , umirovljena sam. Na posljednjem pregledu koji su se sad prorijedili, ustanovljena mi je progresija bolesti tj. ciroza hepatis. Na kozi su mi se pojavili tzv. spajderi (pauci), izgledaju kao nakupina kapilara, na koje nisam obracala paznju. Sada mi je terapija jedino Silamarin tj. prirodni pripravak sikavice, naseg autohtonog bilja koje raste kao korov na brdima dalmacije i koji je poznat kao ljekovita trava.
Nadam se sudjelovanju u ovom forumu, jer nakon sto mi je objasnjeno da nema svrhe uzimati Pegazis koji je samo depo-interferon i meni osobno nece pomoci, cekam napredak i pratim znanost hoce li se nesto novo otkriti, jer zelim poboljsati moju kvalitetu zivota.
Nadam se da cu svojim prakticnim iskustvom moci nekom pomoci.