Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


savjeti pred terapiju


Autor Poruka

oza

24.03.2006. 18:12

pozdrav svima,
decko uskoro krece s terapijom.dobivat ce INT.PEGASYS.Ima genotip 1a.ako itko tko je dobivao isti ima kakve savjete ili informacije bili bi vrlo zahvalni.Npr;postotak uspjesnosti pegasya,nuspjave terapije;da li ce moci raditi,voziti,kako je odmah nakon uzimanja terapije,dali nuspojave s vremenom popustaju,najcesci simptomi...kao sto vidite puni smo pitanja,ali vjerujemo da razumijete.Dosli smo do inf da je obicni int 20%uspjesan,int+ribavirin50%,biotehnoloski interferon 60%-70%.Znate li dali je biotehnoloski na popisu hzzoa i dali sa moze zatraziti iako je vec dobio pegasys?Zadnji nalazi pokazuju da su mu transiminaze strasno porasle pa ako imte savjet kako pomoci jetri do terapije bili bi zahvalni.
Unaprijed vam puno hvala i zelimo svima sve naj.
Puno pozdrava

Nikka

24.03.2006. 22:54

Imaš ovdje već dosta informacija, prolistaj malo prošle postove.
Imaš i forum hepac05.7.forumer.com

O nuspojavama same terapije je jako teško govoriti, prognozirati kako će mu biti. Zaista je kod svakog drugačije.

Nisi napisala ni kakvi su mu nalazi, biopsija, kad kreće?

Ono što bi ja svakom preporučila je da se prije terapije "očisti". Jedna kura Primum ili Tonidren preparata, da se jetra što više rastereti od otrova.
Odma neka počne trenirati pijenje vode. Što više vode, to su lakše nuspojave, a i terapija je djelotvornija. 3-4 litre dnevno
Isto tako, neka smanji željezo na minimum. Dakle, nikakvi preparati koji sadržavaju dodatke željeza, nek zaboravi ovih godinu dana na ciklu i sl.

Iako na početku vjerojatno neće imati problema s kožom, skoro svi ih kad tad iskuse. Kupanje isto nek zaboravi, tuširanje u mlakoj vodi, blagim sredstvima. Npr. jedna dječja kozmetika ima gel za tuširanje bez sapuna.
Vitaminske dodatke ja ne bi preporučivala na svoju ruku, neka doktor kaže svoje mišljenje. Možda B vitamin ako bude imao problema sa gubitkom apetita.

Koliko smo mi među sobom do sad pohvatali neku "statistiku" Pegasys ne udara odma, nego nakon par tjedana, za razliku od Pegintrona.
Eventualna lagana temperatura, možda nesanica, bolovi u mišićima, al ne mora biti. Kažem, kod svakog je individualno.
Sa vašim doktorom se dogovorite koji lijek uzimati za temperaturu i ako bude trebalo za glavobolju, jer na žalost, svaki preporuča drugačije.

Sretno!

p.s. podrška sa strane je od jaaako velike važnosti blunk

oza

25.03.2006. 21:02

nikka,

zelimo ti se samo puuno zahvaliti i zazeljeti sve naj!!!
imat cemo jos neka pitanja pa se javimo.
hvala na odgovoru!
divna si,puno pozdrava

slavko

27.03.2006. 13:43

Pridružujem se Nikkinoj podršci i želim da terapija u potpunosti uspije.

Glede davanja injekcija Pegasys-a, svi mi reagiramo individualno ali su nam preporuke liječnika slične. Liječnici nam kažu da je moguće povišenje temperature, glavobolje, naglo znojenje... a ako temperatura ne padne u roku dva do tri sata da popijemo jedan Lupocet ili nešto slično.

Moje iskustvo u vezi davanja injekcija Pegasysa je slijedeće. Pročitavši upute uz Pegasys i Ribavirin i po savjetu pacijenata poput mene, prilikom davanja prve injekcije popio sam jedan Lupocet 40 minuta prije injekcije ili bolje rečeno 40 minuta prije nego sam išao spavati. Samu injekciju uvijek si dajem prije nego ću leći i spavati odnosno pranje zubi i ostalu higijenu obavim prije injekcije. Želim naglasiti slijedeće: pokazalo se da se temperatura, glavobolja...ne pojavljuje ili se veoma rijetko pojavljuje kad se nakon primljene injekcije više ne krećemo već spavamo, mirujemo i odmaramo.

Od treče injekcije više ne pijem nikakve tablete za preventivno djelovanje protiv temperature i nemam povišenje temperature, glavobolje... Ali i dalje se držim postupka: injekcija i pravac spavanje i lijepi snovi do jutra happy!

Raduje me da tvoj dečko u tebi ima tako veliku podršku, potporu i pomoć! U dvoje je sve lakše! happy

Puno pozdrava, sreće i svako dobro oboma! happy