Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sto znaci ako sam reaktivna?


Autor Poruka

maja

09.06.2006. 08:28

Prije mjesec dana sam radila nalaze, neutrofile u krvi, izmedju ostalog radjeno je taj dan za sve pacijente koji su dosli vaditi krv, nalaz na HCV. Tj da li je pacijent zarazen virusom hepatitisa. Ja se lijecim od HCV-a vec 10 mjeseci i primam pegasys+ribavirin, i svjesna sam da u nalazima moraju biti ocita antitjela na HCV, ali kako sam telefonski stupila u kontakt sa labaratorijom jer zivim jako daleko od KC Sarajevo sve sto su mi rekli jeste da je nalaz REAKTIVAN, molim Vas recite mi sto to znaci, da postoje antitjela za koje znam ili da se virus ponovno vratio, a nalaz koji sam radila PCR nakon 12 tjedna bio je negativan....Hvala unaprijed i molim Vas da mi odgovorite.

Ana

09.06.2006. 11:20

Draga Maja!

Koliko je meni poznato, mozda se varam bez obzira na ishod terapije uvijek cemo imati anti tjela u sebi odnosno biti pozitivni na HCV RNA.
Nemoj se brinuti prije vremena. Nadam se da ce ti netko strucan odgovoriti sto znaci REAKTIVAN!

Puno pozdrava

prof. dr. sc. Ivica Pavić

10.06.2006. 11:25

Reaktivan znači pozitivan test na anti HCV protutijela što je u Vas i za očekivati. (Antitijela u pravilu ostaju prisutna cijeli život kao znak "susreta" imunološkog sustava i virusa). Oni nisu sigurno rutinski radili viremiju (tj. dokazivali HCV RNA u krvi). Kod Vas je nalaz HCV RNA PCR nakon 12 tjedana terapije bio negativan pa će, za nadati se, HCV RNA biti negativna i na kraju terapije što bi govorilo o uspješnosti na kraju terapijskog protokola.
Pozdrav.