Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


VARICES OESOPHAGII GRADUS IV


Autor Poruka

MIKINI

05.02.2007. 16:19

Dobardan,
molim Vas dali mi možete pojasniti šta znaće sljedeće dijagnoze;
1.CIRRHOSIS HEPATIS DECOMPENSATA
2.INFILTRO HEPATIS (Cholangio Ca)
3.SPLENOMEGHALIA
4.HEPATITIS B ACTIVA
5.VARICES OESOPHAGII GRADUS IV
6.GASTRITIS CRONICA
7.ICTERUS
naime sve gore navedeno je dijagnosticirano mom ocu. Zanima me iskreno koliko se može živjeti s tim bolestima i s tom vrstom raka i koja je to vrsta. Njegov doktor mi je to objasnio na način da ga nisam ništa razumila s puno latinskih naziva. Molim vas budite otvoreni doktor u bolnici mi je rekao da bi tata mogao poživjeti maksimalo 3 mjeseca i da ne postoji lijek i da je to neka vrsta raka koja napada cijeli organizam i da je maksimum koji čovjek može živjeti s tom vrstom raka je 90 dana. Molim Vas ako je moguče da mi ukratko kažete nešto o tim dijagnozama i o tom raku i kako se on još naziva.
Unaprijed zahvalan
zabrinuta kčerka

Prof. dr. sc. Ivica Pavić, dr. med.

08.02.2007. 20:55

Poštovana, ja sam infektolog (bavim se zaraznim bolestima), a ne gastroenterolog-onkolog, specijalist kojeg biste trebali kontaktirati vezano sve detalje očeve bolesti i prognoze. Mada je ovo forum vezan uz hepatitis C, a bolesti Vašega oca ne spadaju u djelokrug moje specijalnosti, mogu pokušati pojasniti navedene dijagnoze. Prognoza, to Vam je već jasno, je loša jer se radi o značajnom oštećenju jetre i slabljenu njezine funkcije: cirrhosis hepatis decomp. (zbog toga proširenja vena jednjaka: varices oesophagi i žutica: icterus), postojanju maligne bolesti koja zahvaća hepatobilijarni sustav (jetru, žučovode): infiltratio hepatis (cholangio Ca) te hepatitisu B (vjerojatno se radi o kroničnoj infekciji). U prognoze koliko se može živjeti s ovim bolestima ja ne mogu ulaziti.
Žao mi je zbog očeve bolesti. Ne znam jesam li uspio imalo pojasniti prirodu bolesti Vašega oca.
Uz pozdrave,

prof. dr. sc. Ivica Pavić