Hepatitis C


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 388

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


za doc.dr.sc.Ivica Pavić


Autor Poruka

Jole

23.06.2005. 19:07

Pozdrav svima,
Ja sam genotip 1A, zavrsio sam terapiju prije tri mjeseca. (17.03.) Bio sam 48 tjedana na pegasisu i ribavirinu. Bio sam negativan (12 i 48 tjedana). ALT i AST su mi normalni (23 & 27). Prošli tjedan dobio sam temperaturu sa upalom grla koja se povukla nakon 2 dana. (antibiotici) Međutim, ostali su mi bolovi koje osjećam u zglobovima. Bolovi su probadajući i javljaju se u stanju mirovanja. Ne boli jako ali tu & tamo probode na kratko. Učiniti ću PCR ovih dana, ali veoma bih volio čuti vaše mišljenje jer sam zabrinut. Da li je to naznaka da bi mogao relapsirati? (povratiti bolest?)
Hvala na odgovorima,
Anksiozni.

doc. dr. sc. Ivica Pavić

25.06.2005. 14:56

Cijenjeni,

nemojte više biti "anksiozni" jer ovo što ste naveli nisu znakovi relapsa (ili bolje, nema baš nekih kliničkih znakova relapsa, već samo ponovno prisutna viremija-pozitivan PCR).
U sklopu općeg infektivnog sindroma koji prati infekcije (bilo koje) javljaju se ponekad i bolovi u mišićima, zglobovima, glavobolja...čini se da Vaše smetnje treba pripisati preboljeloj akutnoj infekcije ždrijela.
Uspješno ste proveli terapiju i na nju odreagirali na najbolji mogući način. Sada slijedi redovito praćenje liječnika (najčešće svakih 6 mjeseci) i pridržavanje već poznatih uputa kako "poštedjeti" jetru dodatnog posla (alkohol i sl.).
Pozdrav.