Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ovulacijsko krvarenje , tudnoča?


Autor Poruka

mackica13

03.04.2013. 20:00

Poštovani ,
imam 32 godine i pokušavam već godinu dana ostati trudna ,nikada prethodno nisam koristila hormonske terapije .
Uradila sam papa test i nalazi su uredni imama blago mikrocistićne jajnike , ustanovljeno je pri folikumetriji da priejdva ciklusa nije došlo do ovulacije.
Ginekolg mi je predložio terapiju sa komiflenom ali prošli mjesec kada mi je isto treabo propisati je bio na godišnjem .Zatim mi se prvi put u tom ciklusu sredinom desi da sam imala krvarenje odmah sam posjetila ginekologa koji je rekao da je to ovulacijsko krvarenje , svega je trajalo dva dana , doktor mi je porpisao dobrastan da pijem naredni 10 dana po 2tablete jer postoji možda mogučnost trudnoče ..i zatim da ako dobijem za 10 dana dođem da mi propiše tepaiju klomifen ako ne onda za 15 dana kak obi mogli utvrditi jeli trudnoča u pitanju. Zatim ja sam u ponedeljak jutro 30.dan ciklusa dobila menstruaciju sa krvi bez bolova jajnika kao običajeno i trajala je sma ojedan dan i to nekoliko sati ..pokušala sam dobiti dokotra isti dan ali opet je na godišnjem i rekao mi je telefonski da u subotu počnem sa terapijom komiflen 2 tablete (po 1ujutro i uvečer) i ponedeljak dođem na kontrolu .ali kada sanm ga zvala nsiam znala da će mi menstruacija trajati smao nekoliko sati .. moje pitnaje je sada da l ipostoji mogučnost da sam trudna ? ili da prije terpaije u subotu uradim test za trudnoču ipak jer sam čitala da komiflen ne treba nikako piti ako postoji mogučnost trudnoče...?

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

24.06.2014. 14:00

Svaka nesigurna i slaba "menstruacija" može biti u mlade žene oskudno krvarenje u početku trudnoće. Zato treba učiniti test na trudnoću. Potrebno je pouzdano i u više ciklusa utvrditi da nemate ovulaciju. Prije propisivanja klomida valja utvrditi prohodnost jajovoda i plodnost partnera.