Neplodnost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 69 | Broj poruka: 276

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Siofor tablete?


Autor Poruka

JasminaJaca

15.07.2013. 10:50

Poštovani,molila bih vas vaše mišljenje.U braku sam već 7 godina i bez ikakvih zaštita nema tragova trudnoći.Prije 3 mjeseca ginekolog mi je utvrdio da imam lažne ovulacije tj. da imam ovulaciju,ali mi jajna stanica ne sazrije do kraja,nego se sve razvijaju u isto vrijeme i onda kad treba nastupiti ovulacija sve jajne stanice propadaju.Hormonske pretrage su pokazale da su mi hormoni uredu,samo mi je slobodni testosteron malo nizak (0.0031),i anti TG malo povišen(9,0).Nalaz za provjeru šećera u krvi je uredan i nije povišen .Jajnici i jajovodi su mi uredu,nema nikakvih cisti,i nemam problema s prohodnosti jajnika.Nakon svih tih nalaza i pretraga ginekolog mi daje tablete SIOFOR koje sad pijem već 2 i pol mjeseca svaki dan ujutro i navečer,ali za sad nema nikakvih pomaka i nema trudnoće.Rekao mi je da ćemo probati s tim tabletama 6 mj. pa ako ne bude nikakvih pomaka,onda ćemo pokušati s nečim drugim.Evo ja sam nestrpljiva i zanima me dali bi u mom slučaju možda pomogle tablete Klomifen?Naravno i suprug mi je napravio nalaz pretrage sjemena i nalaz je uredan(ukupan broj pokretnih 87%).Unaprijed Vam hvala.

Prof. dr. sc. Velimir Šimunić, dr. med.

24.06.2014. 14:00

Poštovana,
Nisam siguran u točnost ovog tumačenja niti opravdanost primjene Siofora. Kada neplodnost traje 7 godina, tada se podrobnije moraju utvrditi razlozi. Zanima me Vaša dob, tj. težina i sve pretrage. Javite se subspecijalisti za humanu reprodukciju.