Parkinsonova bolest


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10 | Broj poruka: 22

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dopamin


Autor Poruka

drimac

10.04.2008. 18:10

moze li velika doza moditena i prazine tabl biti uzrokom nestanka dopamina? naime, prilikom hospitalizacije pacijent je bio tretiran navedenim lijekovima 3 tjedna u velikim dozama, simptomi za vrijeme boravka u bolnici: hipotermija, predkomatozni šok, nemogućnost hodanja - u fazama, nemogućnost ustajanja iz kreveta bez pomoći, niti pomicanja u krevetu. pacijent je hospitaliziran u vrlo dobrom fizičkom, pokretnom stanju, a poslije tretmana u bolnici ruka i noga se neprestano tresu, nogu vuće pri hodanju, pokretna uz pomoć druge osobe, osjeća slabost i gubi na težini, ima lice kao masku, sada koristi moditen, prazine, akineton i sinemet - je li ova kombinacija dobra?
hvala puno na odgovoru

Prof. dr. sc. Zlatko Trkanjec, dr. med.

26.04.2008. 21:20

Lijekovi za koje ste naveli da ih je bolesnik počeo uzimati u bolnici primjenjuju se u liječenju nekih psihičkih promjena, a djeluju tako da smanjuju učinak dopamina. Stoga mogu imati neželjena djelovanja koja su vrlo slična Parkinsonovoj bolesti. O kombinaciji lijekova koje bolesnik sada uzima morali biste se konzultirati sa liječnikom specijalistom psihijatrom i sa specijalistom neurologom.