Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


drhtavica...


Autor Poruka

dijanacol.74

24.05.2009. 23:10

postovanje...

Imam 35 god. 164 visoka,72 kg.

pokusavam smrsaviti,i to sto manje jedem masno,dosta voca i salate,ne unosim slatko,,,ako onda u malim kolicinama(dvije kocke cokolade).problem je u tome sto nakon kratkog vremena vec sam gladna i dobijem taku drhtavicu da se vise nemogu odrzavati na nogama.Recimo dorucak od dvije manje kriske kruha, sa malo margarina i dvije rajcice,,,i vec nakon sat i pol dobivam glad sa drhtavicom,,,nalazi su svi u redu,,,,interesuje me sta da radim,jeli mi mozete reci kakvu hranu da uzimam stim da nije visoko kaloricna a da zasicuje,,,veoma sam nesretna, i neizdrzivo mi je da moram gledati svakih sat vremen da nesto jedem....hvala unaprijed...

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

02.06.2009. 14:35

Za početak izbacite iz prehrane slatko, bijeli kruh, tijesto, općenito rafinirane šećere i uzimajte miješane obroke uz međuobroke (1/2-1 voćka kao npr. jabuka ili par komada ako je voće sitnije) tako da otprilike svakih 2-2,5h jedete (naravno malo). Trebalo bi se obratiti i u endokrinološku ambulantu radi obrade hipoglikemija o kojima je vjerojatno riječ (s obzirom na simptome koje navodite).