Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako skinuti višak kilograma


Autor Poruka

kjdjjj

26.07.2010. 15:30

visoka sam 1.76, 100 kg...rodila sam prije godinu i pol..ali kile nikako ne idu dole, imam pre veliki apetit i stalno sam gladna. Kile su krenule prije trudnoće promjenom načina života...a s vremenom sam se navikla na velike količine hrane, pogotovo u trudnoći u kojoj sam dobila 28 kila.
Svaki se dan krećem, vožnja biciklom ili šetnja s djetetom (1-2 sata) ali kile ne idu dole. Probala sam raznim dijetama ali nakon tjedan dana se vratim starim navikama. Budući je Reductil ukinut da li postoji neka zamjena za njega...mislim da mi treba nekakav preparat za osjećaj sitosti i gubitak teka. Šta mi vi preporučujete?

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

02.08.2010. 16:30

Siguran lijek koji bi doveo do gubitka apetite trenutno na tržištu nije prisutan. I sami kažete da ste se navikli na velike količine hrane i da je uz promjenu načina života prije trudnoće bilo učinka. Stoga smanjite obroke, uzimajte dovoljno tekućine (žeđ i glad se ponekada mogu zamijeniti) i to najbolje obične vode (2l). U liječenje bi bilo dobro uključiti i Xenical na početku glavnih obroka koji će pomoći u skidanju suvišnih kilograma. Polagani gubitak od 1-2 kg/mj. baziran na promjeni navika je najbolja garancija za trajni uspjeh.