Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kako smrsati?


Autor Poruka

Micika

20.09.2006. 09:45

Lijep pozdrav. Imam 22godine,visoka sam 160cm i imam 60kg. Zadnje 4 godine uspjevam da odrzim ovu tezinu,zimi dobijem 2kg ali kako dodju topliji dani lako ih se rijesim. Madjutim, voljela bih smrsati 5kg,ali mi se cini to nemoguce koliko god se trudila. Strah me je poceti sa nekom rigoroznom dijetom jer sam se od dijeta uvijek debljala,a kad sam promjenila ishranu na uglavnom integralna proizvode smrsala sam (prije 5god sam imala oko 67kg). Mozete li mi dati pravi nacin kako da se rijesim tih kilograma u nekom razumnom periodu? Unaprijed zahvalna.

Hrvoje Iveković, dr.med.

22.09.2006. 23:45

Draga Micika,

Vaš indeks tjelesne težine od 23 kg/m2 upućuje na idealnu težinu, i ne postoje medicinski razlozi za provođenje dijete. Umjesto fokusiranja na "kozmetsko" mršavljenje, dajte si truda i vremena za aeorbnu fizičku aktivnost (jjogging, pilates, aerobik). Tako ćete bolje "modelirati" tijelo i riješiti se viška kilograma (ako ih uopće imate).
Pozdrav

Hrvoje Iveković, dr. med.