Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim vas pomozite


Autor Poruka

19.09.2006. 16:45

imam 20 god, visok sam 187 cm, težak 104 kg, prijegodinu i pol moja tezina je bila 87 kg, i bio sam u idealnoj formi, tada sam dozivio veliki stres, i od tada sam se poceo nezdravo hraniti, uzimati hranu u velikim kolicinama, ne mogu prestati jesti, uvijek sam gladan.Odlucio sam tome stati na kraj i vratiti se na svoju bivsu tezinu, 87 kg i vratiti se u formu. Znam da to nece biti lako i da je nemoguce to postici u kratkom vremenu, stoga vas molim da mi pomognete svojim savjetima. Prije svega zelim promjenit nacin prehrane i zivota. Poceti redovito vježbati i zdravo se hraniti. Pošto nisam u mogucnosti da vjezbam aerobne vježbe, trcanje, plivanje, voznja biciklom, zanima me dali je moguce postici mrsavljenje tj. gubljenje masnih naslaga dizanjem utega, trbušnjacima, sklekovima. molim vas pomozite mi, unaprijed zahvaljujem

Hrvoje Iveković, dr.med.

22.09.2006. 23:45

Zaista Vaš indeks tjelesne težine od 29 kg/mj2 upućuje na prekomjernu tjelesnu težinu. Stres može biti uzrok nezadovoljstva, ali osjećam iz vašeg priloga također i motivaciju da nešto pomjenite. Par savjeta:
- obavezno doručkujte, večera neka bude barem 3 h prije odlaska u krevet,
- pijte 8 čaša vode dnevno,
- fizička aktivnost da, napose trbušnjaci i sklekovi, također i utezi - manje težine , veći broj ponavljanja
- nađite vremena barem za 20-30 min aerobne aktivnosti, najbolje ujutro - tako ćete "probuditi" metabolizam
- i na koncu budite ustrajni, i uspjeh neće izostati!

Sretno!

Hrvoje Iveković, dr med