Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ne mogu smršaviti


Autor Poruka

Malecka0406

17.06.2010. 15:20

Imam problem koji me već duže vremena muči.
Od zadnjeg poroda ( prije 4 godine ) pokušavam smršaviti, no sa gotovo nikakvim uspjehom.
Imam 37 godina, visoka sam 1,62 i variram između 72 i 74 kg ( to je jedino što postižem dijetama - oko 2 kg ).
Problem kod mene je taj što ne jedem puno niti dok nisam na dijeti. Oko 1400 kcal dnevno ( stalno brojim te proklete kalorije, već su mi postale nočna mora ).
Rijetko kada da se "napucam" više.( iznimne situacije na godišnjem, rođendani... ) Jednostavno tako funkcioniram i nemam potrebu jesti puno više.
Dogodi li se da smo negdje na odmoru, gdje jedemo po restoranima, znači masnije pripremljeno nego kod kuće, odmah dobijem po par kg u tjedan dana.
Početkom ožujka odlučila sam definitivno skinuti barem 5 kg ( iako mi je želja vratiti se na "starih" 60 kg ), jer se ovako ne osjećam dobro ( stalno sam umorna, ništa mi se neda, depresivna sam... ). Počela sam sa weightwatchers dijetom, dodala sam Herbalife ( 2 shake-a dnevno ) i uz to već mjesec dana pijem Alli.
Rezultat je 2 kg u 3 i pol mjeseca.
Stvarno više ne znam šta da radim.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

28.06.2010. 12:15

O lijekovima za liječenje pretilosti na ovom forumu je već bilo dosta govora, trenutno jedini registrirani lijek je orlistat i možda bi bilo moguće njega uključiti. Kalorijski unos koji navodite je dosta nizak i trebao bi dovesti do smanjenja tjelesne težine; razmislite uzimate li možda "skivene" kalorije - sokove, grickalice, ... i ako da pokušajte ih izbaciti. Također je vrlo važna redovita tjelesna aktivnost barem 30 min. svaki dan. Ako ništa od navedenog ne pokazuje rezultate trebalo bi provjeriti i hormone štitnjace.
I nemojte zaboraviti da zdravo mršavljenje podrazumijeva polagani gubitak tjelene težine od 1-2kg/mj. temeljem promjene navika a "čudotvorne dijete i pripravci" često su od vrlo kratkotrajne pomoći i nakon završetka kure uslijedi povratak na staru a povremeno i još višu tjelesnu težinu.