Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje!


Autor Poruka

14.04.2007. 17:35

Dobar dan! Prvo Vas moram pohvaliti, ovaj cijeli sajt je fenomenalan... Prvo sam samo čitala odgovore na pitanja i tako, ali sad sam se odvažila poslati jedno.
Naime kao što predpostavljate i ja imam problema sa pretilošću i to otkako znam za sebe ... U mom slučaju nije genetika uzrok (iako ja mislim da je to s genetikom samo dobra isprika, izvlačenje), kriva sam sama.
Uglavnom moja priča počinje kada sam nakon duugo vremena stala na vagu, u trećem mjesecu (ove godine) i otkrila da imam 90 kilograma na visinu od metra i 75 centimetara.
"Pregledala" sam internet i našla nešto o UN dijeti koja me fascinirala, kao i pola Hrvatske (mislim).
I na toj dijeti sam od 4. ožujka.
Danas 14. travnja , nakon mjesec i pol (skoro) imam 78 kilograma... Neću Vam ni napominjati koja su to bila odricanja, čak sam si i tu UN dijetu malo ,pa recimo "preradila", izbacila sam kolače, čokoladu na UH dan, jer mi nisu odgovarali i držala sam (još uvijek) držim vodeni dan svaki tjedan jednom.
No, nedavno sam počela imati malih problema, ne znam jesu li vezani s dijetom... Naime kako sam potpuno izbacila slatko, šećer (osim onog u voću, kompotu) počelo mi je biti strašno loše kada uzmem šećer, naime za Uskrs sam uzela nekakav mali kolačić i mislila sam da ću umrijeti doslovce.... Ali, tu problemima nije kraj jer stalno osjećam slabost (pijem vitamine) , i glavni problem (koji će zvučati smiješno, jer ne znam kako da vam objasnim) je neka bol koja se javlja iznad prsa, u udubini (ne znam kako drukčije se izraziti) kod početka vrata... Imam osjećaj kao da sam progutala kamen i da tu stoji....
I još nešto koji je lijek dobar, a da se koristi za liječenje pretilosti ?

Unaprijed hvala!

Hrvoje Iveković, dr. med.

16.04.2007. 23:15

Medicinski programirano mršavljenje zagovara gubitak 5-10% kilaže u 3-6 mjeseci. Vi ste naprotiv izgubili 13% kilaže mjesec dana! Kakav je to udar bio na Vaš mketabolizam. Savjetujem učiniti osnovne laboratorijske pretrage (Se, KKS, GUK, urea, kreatinin, K, Na, hepatogram, lipidogram) i hormone štitnjače (TSH, T4). S navedenim bi trebalo se javiti liječniku. Tek ako su nalazi uredni može se razmotriti korištenje farmakoterapije u liječenju debljine.