Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pomognite mi, molim Vas!!!!!!


Autor Poruka

Željka

19.01.2006. 10:10

Imam 36 godina ,majka sam 2 prekrasne djece imam dobrog ali i jako mršavog supruga, visoka sam 170 cm i teška 120 kg.Kile sam poćela nakupljati u trudnoći ali i zbog nekih osobnih problema ,nisam veliki karakter i rijetko provedem nešto do kraja pa tako i djete ,pokušala sam sve od raznih akupunktura,herbaleifa,metabolana,jabučnog octa ,preporuka liječnika,redukcijskih djeta ali jedino sam smršavila nešto kg kada sam totalno prestala jesti i gladovala uz malo voća i salate.Ne znam što da više radim ,ne mogu se baviti nekim aerobnim sportom jer se brzo umorim ,imam visoki tlak i tahikardiju,sram me je otići u bilo kakav sportski centar jer tamo su manje više svi anoreksićni,tražila sam pomoć ali od svih dobivam odgovor to morate sami...zar ne postoji u Zagrebu nekakva ustanova da nama pretilim osobama daje kakvu psihološku podršku,da sa nekim porazgovaramo da podjelimo te probleme i pomognemo jedni drugima,vjerujte sve više i više nas društvo izolirava a mi smo u duši manje više svi jako dobri ljudi i bilo bi mi drago da nas ne zaborave nego da nam pomognu.Tu ne patim samo ja nego cjela moja obitelj,djeci se rugaju u školi a da i ne prićam kako je mojem suprugu ,a meni je sada najgore što mi je i zdravlje ugroženo i bojim se smrti.Šta da radim ?

Hrvoje Iveković, dr.med.

21.02.2006. 19:58

Draga Željka,

prvo ispirke što se ranije nisam javio na Vaš post.
Uz index tjelesne težine veći od 40 kg/m2 kod vas je indicirano liječenje debljine lijekovima. S punim povjerenjem obratite se na Zavod za gastroenterologiju KBC Rebro. Vezano za upit o ustanovama za potporu, pokušajte u Udruzi za prevenciju prekomjerne tjelesne težine ? www.uppt.hr