Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem sa mršanjem


Autor Poruka

Kufi

06.01.2009. 23:05

Visoka sam 175 i teška 76kg.Aktivno se bavim sportom(džudo) već jako dugo.Često šetam negdje oko 2-3 sata svaki dan idem u teretanu.Imam kondiciju, a zdravstvenih problema nemam.Svi nalazi su uredni.
Ali je problem što ne mogu da smršam.Probala sam sve od preznojavanja i sličnih metoda ali se svaki put nabildam i to bukvalno dobijem mišiće, ali kilaža ne spada.Inače jako puno jedem meso,skoro svaki dan.
Jednostavno mi se ne sviđa izgled muškobanjaste djevojke.U čemu je problem?

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

08.01.2009. 16:00

Uz puno tjelesne aktivnosti, teretanu i visokoproteinsku prehranu Vaša se muskulatura razvija. Vaš BMI ne svrstava Vas u prekomjerno teške osobe no ukoliko ste nezadovoljni svojim izgledom možete se odlučiti za fizičku aktivnost ili dodatni izbor vježbi u teretani koji Vas neće činiti muškobanjastom, kako Vi to navodite već Vam pomoći da imate vitkiju, ženstveniju figuru. A unos kalorija još malo smanjite i unosite sve vrste namirnica jer jedino tako će sve potrebe organizma biti zadovoljene bez opterećenja na pojedine organske sustave (visokoproteinske dijete nisu zdrave niti za bubrege, niti kosti, itd.)