Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Skidanje kilograma


Autor Poruka

AURELIO

14.05.2007. 13:20

Srdacan pozdrav,
vec duze imam problema sa viskom kilograma (star 51 godinu / visok 184 cm / tezak 140 kg) koje uz sva nastojanja ne mogu smanjiti. S obzirom na prirodu posla, cesta i duga putovanja a s time i neredovita ishrana, nisam u mogucnosti provesti neku rigoroznu dijetu. Molim Vas da mi odgovorite da li bi mi pomoglo uzimanje Reductila ili Xenicala i koji od tih lijekova bi u mojem slucaju bio djelotvorniji (povisen tlak 145 / 90).
Unaprijed Vam se zahvaljujem i iskreno pozdravljam.
Zlatko

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

11.12.2007. 11:35

Poštovani
Drago mi je da ste se odlučili rješavati problem pretilosti jer uz težinu koju navodite zdravlje Vam je stvarno jako narušeno.
Na forumu je već dosta pisano o farmakoterapiji koja je kod Vas svakako indicirana a jedno od postavljenih pitanja na koje je već dosta detaljno odgovorio kolega je dida (pogledajte odgovor Hrvoje Iveković, dr. med. od 02.02.2007. 11:20). Xenical bi Vam sigurno pomogao a po podacima koje navodite niti Reductil nije kontraindiciran no za savjet o tome koji bi lijek trebali uzimati trebali bi mi poslati detaljnije podatke o ostalim bolestima od koji bolujete ili ste eventualno bolovali te lijekovima koje uzimate.

*****

29.05.2008. 16:25

Imam 35 godina. Visoka sam 178cm i teška 98kg. U zadnje vrijeme osjećam se loše. Budim se teških nogu, imala sam u zadnjim mjerenjima tlak 140/95, ne pijem nikakve lijekove. Majka sam troje djece i životni ritam mi je koma. Posao djeca škola, vrtić, sa najmanjom kćeri na vježbe i eto kilogrami se samo gomilaju. Pokušala sam razne dijete ali ništa. Velika mi je želja skinuti barem 20kg, jer i padam u neku depresiju, stalno sam nervozna, nezadovoljna, ato se jako izražava na moju obitelj. Moli pomoć i savjet što da radim.

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

17.07.2008. 10:40

S obzirom na ITM koji je kod Vas gotovo 31 kg/m2 i pridružene tegobe koje navodite najbolje bi bilo da se javite u neki od centara za liječenje pretilosti (ako živite u Zagrebu preporučila bih KBC Rebro ili Sveučilišnu kliniku Vuk Vrhovac ili neku od ostalih klinika koje imaju ambulantu za liječenje pretilosti). Potrebno je učiniti internističku obradu i ovisno o nalazima uvesti i neki od lijekova.