Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


težina


Autor Poruka

mama85

16.10.2008. 15:35

rodila sam 10.06 ove godine.u trudnoći sam dobila 20kg.odmah nakon poroda 10 kg manje, a do danas samo 6. pitam se u čemu je kvaka jer ne dojim pa pazim jaako na prehranu,a kilogrami ne padaju.da li hormoni imaju veze s time? što Vi mislite o toj razvikanoj i popularnoj UN dijeti? havla

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

25.10.2008. 15:20

Poštovana
U 4 mjeseca izgubili ste 6kg što je odličan tempo i preostala su Vam 4kg viška što ćete kroz 2-3 mjeseca još izgubiti i vratiti se na težinu prije trudnoće. Zdravo mršavljenje podrazumijeva polagan gubitak kilograma i isključuje bilo kakve dijete gdje je zabranjen unos jedne ili više vrsta namirnica. UN DIJETA možda je nešto manje restrikcijska ali također ne podrzumijeva pravilnu prehranu i unos svih potrebnih elemenata (ili je to vrlo, vrlo teško izvedivo uz dana pravila) a učinak porasta težine nakon prestanka dijete javlja se i ovdje. Zato bih Vam preporučila da nastavite sa uravnoteženom prehranom, 3 glavna + eventualno 2 voćna međuobroka, malo smanjite ukupan unos kalorija i krećete se što više - svaki dan odvojite 30 min. za tjelesnu aktivnost (vožnja bicikla, brzi hod, rolanje ili sl.)