Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje


Autor Poruka

Mirjana6587

21.09.2008. 05:00

Pozdrav! Mene zanima bi li ja mogla dobiti recept za Reductil od moje doktorice opce prakse s obzirom na to da imam "samo" 10-ak kila viska...u zadnjih godinu dana sam se pocela vise kretati i manje jesti ali nisam izgubila ni kilu...zapravo skinem dve- tri kile i onda ih za vrijeme pms-a natucem nazad...i tako se mucim vec godinu dana...kile sam dobila kad sam prestala pusiti, ali sav moj karakter jednostavno nestane kad otvorim frizider pred kraj mjeseca...jednostavno neznam sto bi vise napravila...imam 27 god., visoka sam 162 cm, a teska 65 kg (trenutno)...unaprijed hvala na odgovoru

Mr. sc. Tamara Poljičanin, dr. med.

10.10.2008. 17:40

S obzirom da je Vaš BMI=24.77 kg/m2 dakle <25kg/m2 spadate u skupinu osoba sa normalnom tjelesnom težinom i kod Vas nije indicirana primjena lijekova za liječenje debljine. Vaš „suvišak“ kilograma o kojem govorite estetske je prirode i ne bi bilo opravdano ništa osim promjene životnih navika. Stoga samo hrabro u borbu sa PMS-om i frižiderom. Možda bi pomoglo da tih dana jedete isključivo prema jelovniku od 1300-1500 kcal. Pokušajte, vjerujem da ćete uspjeti.