Pretilost


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 121 | Broj poruka: 389

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


xenical


Autor Poruka

Nina

03.05.2006. 11:30

poštovani...

imam pitanje vezano za xenical.Dali mozete navesti recimo primjer jelovnika koji je primjeren uz uzimanje xenicala.Naime radim po 10 h dnevno i ne stignem brojati kalorije .Inace koristim ga vec 1 mj i imam rezultate 3-4 kg manje.Kolko se najdulje moze koristiti s obzirom da jos moram smrsaviti cca 7 kg.Dali ima nade za mene ili????Inace visoka sa
178 cm i sad teska 79-80 kg.Mislim da je moja idealna tezina 68-70 kg????


hvala

Dolores

04.05.2006. 19:10

poštovani,

imam pitanje vezano za xenical. Dali se može koristiti bez lječničke upute? I šta nije bio povučen sa tržišta radi njegovih nuspojava?

nina

05.05.2006. 17:49

Poštovana radi kojih nus pojava????Postoje naravno nus pojave ali kod slucaja da se jede jako jako masna hrana koja nije primjerena uz uzimanje xenicala.

Hrvoje Iveković, dr.med.

09.05.2006. 21:54

za Ninu:

posebni jelovnici za Xenical ne postoje, ali se preporuča prehrana prema tzv. masnim točkama. Knjižicu masnih točaka možete dobiti u predstavništvu Roche-a za Hrvatsku, Banjavčičeva ulica 22, Zagreb tel: 01/4722-333 (mislim da šalju poštom besplatno ? provjerite!).
Dobro ste odradili prvi mjesec terapije, praktički i s ovom težinom nalazite se prema indeksu tjelesne težine u zoni niskog rizika za razvoj bolesti vezanih uz debljinu. Ako sam dobro shvatio sad imate 80 kg, a smršavila se 4 kg. To znači da se imala prilikom započinjanja terapije 84 kg. Uz Xenical se očekuje gubitak 5-10% kilaže tijekom 3 mjeseca, dakle u vašem slučaju do 75-76 kg. Veći gubitak u tako kratkom vremenu ne bih preporučio.

za Dolores:

Xenical ima jako malo nuspojava i nije bio povučen s tržišta. Xenical ne ulazi u sistemski krvotok, ne prolazi kroz jetru, već se zadržava u tankom crijevu i blokira resporpciju masti.
Prilikom korištenja lijeka očekuju se obilnije stolice što je očekivani učinak lijeka. Stolice mogu biti proljevaste i masne, ali radi se o "nuspojavi" koja se dešava konzumiranja masne hrane (blokira se unos masti u organizam ? mast "vuče" vodu za sobom-putem stolice izlazi iz organizma). Dakle nema straha od Xenicala, uz adekvatnu prehranu.