Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


naslijedstvo raka


Autor Poruka

vesppuci

13.11.2010. 00:35

molim vas da mi što prije odgovorite jer sam znatiželjna, ima 17 godina i nedavno sam saznala da su mi prabaka sa tatine strane i pradjed sa mamine strane imali rak, pradijed je umro sa 54 a prabaka sa 93(iako je rak operiran i odstranjen), prije dvije godine.. evo ako ovo pomaže pradijed sa ženom je imao 3 dijece dvoje muških i moju baku, a moja baka se oženila za djeda koji upravo navršio 80(te nije imao raka u obitelji) i imaju dvije kćeri moju tetu i mamu, a prabaka je rodila dvoje muških znači mog djeda i njegovog brata,a bila je oženjena sa mužem koji nije imao rak u obitelji, e sad mene zanima da li je moguće da ja ili moji roditelji dobijemo rak, znam da je možda malo teže ovo gore shvatit ali molim vas da probate, i vjerojatno mislite da sam luda, ali umirem da doznam to, hvalahappy!

Nabil Chalfe , dr. med.

13.11.2010. 23:25

Nasljeđivanje može povećati mogućnost oboljevanja od zločudnih bolesti ali i ne mora. U svakom slučaju to se ne može izraziti u postocima. Povezanost oboljevanja od zločudnih bolesti je danas poznata u slučaju plućnog raka i pušenja, izlaganja azbestu, radonu i dr. Stoga smatram da se ne trebate brinuti zbog nasljednih osobina nego trebate izbjegavati poznate faktore koji povećavaju mogućnost oboljevanja i time smanjiti rizik od oboljevanja.
s poštovanjem