Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala pluća??


Autor Poruka

malindi12345

10.11.2010. 10:15

poštovanje,
mog tatu (59 god) hospitalizirali su nakon što je došao u bolnicu sa temperaturom 39. krvna slika je bila loša, a rentgen pokazivao sjenke na plućima.
rekli su mu da se 99% radi o upali pluća. napravili su mu bronhoskopiju, a nalaze čekamo već tjedan dana. naručen je i za ct pluća.
Zanima me da li je to normalna procedura ili činjenica da mu rade tolike pretrage ukazuje da sumnjaju na nešto gore? Da li je uobičajeno čekati toliko dugo na nalaz bronhoskopije? Rekli su da će nalaz biti u petak kad i rezultati ct-a, što me malo brine, jer mi se čini kao da su nešto pronašli pa čekaju nalaze ct-a da to potvrde. A ne žele
mu reći...Da li sam paranoična?
hvala,
Ana

Nabil Chalfe , dr. med.

14.11.2010. 00:30

Radi se o uobičajenoj proceduri. Konačna dijagnoza ne ovisi samo o bronhoskopiji. Često liječnik o konačnoj dijagnozi mora zaključiti i po nizu drugih činjenica (simptomi, laboratorijske pretrage, rtg nalaz, CT , tijeku bolesti, ishodu primjenjene terapije i dr). Liječnik kada postavi konačnu dijagnozu će vam ju odmah i saopćiti.
Sa poštovanjem