Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak pluca i metastaze


Autor Poruka

WiseDog

12.06.2009. 17:05

Postovanje

Mom ocu je prije godinu i pol dijagnosticiran rak pluca koji je uspjesno operiran i prije par mjeseci na pregledu su mu nasli metastaze koje ima na straznjoj strani pluca i grlu tj bronhijima zbog kojeg teze prica.. Prosao je kemoterapije i nakon nedavnog slikanja pluca ustanovljeno je poboljsanje. Evo za par dana opet ide na 4 kemoterapije pa me zanima kakve su i da li ima sanse za potpuno izlijecenje. Hvala!

Nabil Chalfe , dr. med.

15.06.2009. 12:05

U Vašem pitanju nedostaju bitne činjenice kao npr histološki tip tumora, patološka TNM klasifikacija koja je bila utvrđena u tijeku operativnog zahvata i da li je Vaš otac primao kemoterapiju ili je bio zračen neposredno nakon operacije. Obzirom na podatke koje ste naveli kod vašeg oca se radi o lokalnom recidivu bolesti koji je povoljno odgovorio na primjenjenu kemoterapiju i ukoliko se zaista radi samo o lokalnom recidivu indicirano je pored kemoterpije primjeniti i zračenje područja recidiva i medijastinuma. Prognoza preživljavanja iz ovih šturih podataka se ne može dati.