Rak pluća


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 49 | Broj poruka: 159

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


teško disanje i problemi sa štitnjačom


Autor Poruka

sandraa

29.01.2009. 11:25

Imam 35 godina..Prije 2 mjeseca počela sam teško disati,npr.kada sam večerala nisam mogla hranu progutati,a da me nije počelo gušiti...Prije 2 dana bila sam kod doktorice koja mi je rekla da imam promjene na štitnjači poslala me na ultrazvuk ,hormone štitnjače,krvi,urina,srce i pluča...Krvm mi je uredu,urin nije imam bakteriju,Danas mi je došao nalaz pluča i srca i glasi ovako:
Na pregledanoj snimci pluća i srca pojačan je bronhovaskularni crtež obostrano parahilarno i bazalno....Za sada se ne vidi sigurnih znakova svježih infiltrativnih promjena plućnog parenhima..Ošit je uredno sveden,lateralni f.c. sinusi su slobodni...Kardiovaskularna sjena u granicama je normalne za dob....
Ako mi možete malo bolje objasniti ovu prvu rečenicu?Nepijem nikakve ljekove...pušaćica sam......Zahvaljujem unaprijed.....

Nabil Chalfe , dr. med.

15.02.2009. 17:00

Pojačan bronhovaskularni crtež na rtg snimci pluća, najčešće je posljedica akutnog respiratornog infekta, kroničnog bronhitisa ili kronične astme. Ukoliko tegobe koje ste naveli i dalje su prisutne, potrebno je svakako posjetiti nadležnog specijaliste pulmologa da se isključi mogući pritisak štitnjače na dušnik ili neki drugi proces dušnika i jednjaka.