Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Biopsija i pilule


Autor Poruka

LLena

15.03.2009. 21:00

Poštovana, nedavno sam radila biopsiju radi HPV-a te sam negdje pročitala da uzimanje pilula može biti opasno pri takvim zahvatima radi tromboze ili krvarenja. S obzirom da mi liječnik prilikom postupka nije spominjao ništa vezano uz štetnost pilula, a znao je da ih uzimam, zanima me može li to uzrokovati ozbiljnije probleme? Zasad nemam nikakvih problema i krvarenje je zbilja oskudno, ali sad me strah zbog te informacije. Unaprijed hvala.

Marija Hršak, dr. med.

16.03.2009. 22:30

Poštovana, uzimanje kontraceptivnih tableta se prekida prije većih operativnih zahvata zbog rizika od tromboze. Biopsija je manji zahvat koji ne bi trebao uzrokovati probleme, pa Vam liječnik vjerojatno zbog toga to nije niti napominjao. Ukoliko se Vi dobro osjećate, trenutno nemate razloga za brigu, pogotovo ako je zahvat bio prije nekog vremena. Ako se pojavi bilo što što bi Vas uznemirilo, u smislu bolova u nogama, prsima, otežanog disanja, javite se svom liječniku