Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cin 1


Autor Poruka

spavalica

12.12.2008. 10:05

Poštovana doktorice,
imam pitanje za vas....imam 24 godine,nedavno sam bila na ginekološkom pregledu,radila papa test,nalaz je cin 1 bez promjena povezanih s hpv-om,uzrokovan upalom.također mi je dijagnosticirala polcistične jajnike desni ovarij 45x21mm i lijevi 41x20 mm policistične građe.napravila sam hormonske pretrage od 2 do 6 dana ciklusa FSH,LH,TSH,PRL,testosteron,DHEASO4 i 17OHP.Svi su mi hormoni u granicama,i to je ok,s obzirom da od svoje 15 godine otkad sam dobila menstruaciju nikad nemam redovito,svakih 45 dana. ginekologica mi je dala geonistin vaginalete 2x6 komada.terapiju sam obavila,medjutim primjetila sam da me pecka na ulazu u rodnicu i da nekad kad mokrim ima malo krvi.idući tjedan će mi napraviti briseve na klamidiju,aerobe,anaerobe,mycoplasma hominis,Ureaplzma urealyticum i hpv tipzaciju.
molim vas da mi malo sve to pojasnite,jer me je jako strah zbog tog krvarenja???odnose nemam u zadnje vrijeme nikako zbog toga,a imam dugu vezu.

Marija Hršak, dr. med.

15.12.2008. 10:25

Poštovana, na temelju PAPA testa otkrivaju se različiti stupnjevi abnormalnosti na stanicama vrata maternice, pa do mogućnosti otkrivanja promjena koje upućuju na rak vrata maternice. Nalaz Vašeg PAPA testa koji upućuje na CIN I označuje blage promjene u smislu abnormalnosti na stanicama. Potrebno je učiniti briseve vrata maternice kao što je rekao Vaš ginekolog, da bi se isključila upala koja također može biti uzrok tim promjenama. Bitno je i da jačate svoj imunološki sistem jer se organizam može i sam boriti sa takvim stanjima. U svakom slučaju, za 4 mjeseca ponovite PAPA test, te će daljnji postupak ovisiti o tom nalazu. Bilo bi dobro da Vi i Vaš partner odnose imate uz upotrebu kondoma. Što se tiče krvarenja koje opisujete da imate ponekad dok mokrite, ne bi bilo loše da napravite i urinokulturu.

spavalica

12.02.2009. 01:10

Poštovana doktorice,evo javljam se opet,u 12.mjesecu sam napravila urinoklturu koja mi je pokazala da imam escherichiu coli,doktorica mi je prepisala cefalin tablete,terapiju sam obavila,u 1.mjesecu sam opet radila urinok.koja je opet pokazala escherichiu,sad pijem sinersul tbl.bila sam na gin.pregled gdje me je ginekologica pregledala i vidila da opet imam upalu,rekla mi je da stavljam NEO-PENOTRAN vaginalete i napravila mi je briseve cerviksa,i nalazi su ovakvi:
ureaplazma urealyticum IZOLIRANA
mycoplazma hominis NIJE IZOLIRANA,
bris cerviksa-aerobno i anaerobno:nešto bakterija,rijetki leukociti STREPTOCOCCUS AGALACTIAE
clamydia:NEGATIVAN,
HPV visikog rizika:NEGATIVAN,
HPV niskig rizika POZITIVAN.
Tjakođer sam napravila po preporuci svoje doktorice UZV trbuha s posebnim osvrtom na mokraćni sustav,nalaz je odličan,tj sve u redu.....ja se osjećam dobro,al sad je rekla iza ove terapije da ćemo napravit papa test s obzirom da je prošli put bio CIN1.molim vas da mi kažete svoje mišljenje kako dalje postupiti,jer mi je stvarno više dosta ovoga.....za escherichiu pijem urovital čaj,od brusnice i plodove jedem.....molim vas za savjet....
unaprijed zahvalna.....

spavalica

12.02.2009. 01:10

e i zaboravila sam reći da krvarenja više nema.....

Marija Hršak, dr. med.

16.02.2009. 23:00

Poštovana, pretpostavljam da ste i Vi i Vaš partner proveli antiobiotsku terapiju s obzirom na bakterije izolirane iz briseva vrata maternice. U svakom slučaju, nakon provedene terapije pričekajte 10 dana pa svakako ponovite briseve da se vidi da li ste se izliječili. Kako je savjetovala Vaša ginekologica, ponovita PAPA test, pa će svi daljnji postupci ovisiti o tom nalazu. Do tada imajte odnose s kondomom, a i zbog prisutnosti HPV-a je preporučljivo.