Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cin 1+klamidija


Autor Poruka

la-la

12.03.2010. 13:00

Doktorice, da li postoji mogućnost da se cin 1 dobije od upale uzrokovane klamidijom? Naime, prošle godine u travnju mi je na papa testu bio prikazan cin 1 i upala. odmah sam dobila vaginalete Betadine i Doksiciklin. Tek sam poslije terapije napravila briseve koji su bili čisti i ponovljeni papa je bio dobar. U veljači ove godine rađeni brisevi, klamidija pozitivna, papu još čekam. Pretpostavljam da mi ni sada neće biti dobar jer vučem tu klamidiju i vjerojatno sam ju imala i prošle godine samo je bila greška to što sam prvo dobila terapiju pa onda pravila briseve i bili su čisti jer se klamidija vjerojatno povukla od Doksiciklina. Mene zanima da li je HPV nužno uzrok CINU 1 ili to može biti i dugotrajnija prisutnost KLAMIDIJE?? Hvala vam puno.

Marija Hršak, dr. med.

29.03.2010. 21:00

Poštovana, moguće je da i upala Chlamydiom uzrokuje promjene na PAPA testu u smislu pojave abnormalnih stanica. Svakako bi trebalo učiniti i bris vrata maternice na HPV koji je ipak najčešći uzročnik pojave atipičnih stanica na sluznici vrata maternice. Potrebno je pričekati nalaz ovog PAPA testa, te napraviti kontrolne briseve vrata maternice na Chlamydiu, da se vidi je li upala izliječena. Daljnji postupci ovise o nalazu tog PAPA testa, te o nalazu kontrolnih obrisaka vrata maternice.