Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CIN 3


Autor Poruka

franka1203

11.06.2008. 18:25

Poštovani,
prije tjedan dana dijagnosticiran mi je CIN 3+bakterija. Odmah sam dobila terapiju ( Albothyl, Hiramicin, Betadin) koju ću početi koristiti sljedeći tjedan kada mi prođe mjesečnica. U isto vrijeme bolujem od Lichen Rubera ( Planus- zahvačeni nokti i koža- u remisiji) pa neko preveliko "buildanje " imuniteta preparatima na tržištu ne dolazi u obzir. Koliko mi to može štetiti u borbi s HPVom i ostakom problema? Isto tako imam dijete od 2,5 godine te bih željela još jedno. Koliko je realno za očekivati da, ukolko terapija ne pomogne, nakon operacije ostanem u drugome stanju?

Marija Hršak, dr. med.

08.07.2008. 20:25

Poštovana, niste napomenuli kakvi su bili Vaši prethodni PAPA testovi. U svakom slučaju, kod nalaza PAPA testa CIN III potrebno je učiniti briseve vrata maternice i genotipizaciju HPV, te liječiti eventualnu upalu. Budući da ste antibiotsku terapiju već dobili, kod takvog nalaza PAPA testa bilo bi potrebno učiniti i kolposkopiju. Kolposkopija nam govori da li se promjene koje su vidljive na PAPA testu vide i tom obradom, te ukoliko postoje, potrebno je učiniti biopsiju. Nakon toga se ponavlja PAPA test. Ukoliko se nalaz poboljšao, potrebno ga je redovito dalje kontrolirati. Ukoliko promjene na PAPA testu postoje i nakon biopsije, i ako su višeg stupnja, potrebno je učiniti poštedan operativni zahvat na vratu maternice (LETZ), koji se radi upravo kod mlađih djevojaka i žena, kako bi se omogućilo da se trudnoća normalno iznese do termina.