Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CIN II


Autor Poruka

antonija23

13.06.2010. 22:20

Poštovani,
prošle godine u 5. mj. imala sam prvi loš nalaz ( CIN I,HPV), te je u 11.mj. napravljena kolposkopija, biopsija (CIN II, HPV, neoplasia intraepithelialis gr. II cervicis koilocytosis ), uzeti su crevikalni brisevi sve je bilo negativno osim HPV-visokog rizika koji je pozitivan! Ginekolog u Petrovoj je preporučio premazivanje egzocerviksa i stražnjeg forniksa Albothyl otopinom koje nije napravljeno! Imam 23 godine, stalnog partnera i imamo odnos isključivo s kondomom od kad su bili ti loši nalazi! U 2. mjesecu ponovljen je papa test koji je bio CIN I, ali dolazi u obzir i CIN II. Ginekolog je rekao da se ne brinem,da i dalje radi na podizanju imuniteta i da dođem na kontrolu za 3 mjeseca! Ali od tad sam primjetila da mi se jako često pojavljuje neobičan iscjedak koji do tad nikad nisam imala! Gust, bjeli i sirasti iscjedak, nije neugodnog mirisa i rodnica je jako suha. I ponekad se javlja oštra i kratka bol unutar rodnice.. Zanima me da li je to povezano s tim ili je zbog nečeg drugog?
Ponovne pretrage bi trebala radit sljedeći ponedjeljak!

Unaprijed hvala!

Marija Hršak, dr. med.

22.06.2010. 23:00

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se radi. Ukoliko taj iscjedak postoji stalno, savjetujem da ponovite briseve vrata maternice. U svakom slučaju, upalu je potrebno liječiti. Ponovite PAPA test kako Vam je savjetovano, te će Vaš ginekolog dalje postupiti ovisno o nalazu. Ukoliko i dalje postoje abnormalnosti na PAPA testu, biti će potrebno ponoviti i kolposkopiju, te daljnji postupci ovise o tom nalazu.