Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CIN III i HPV


Autor Poruka

marinac

18.06.2008. 21:50

Poštovana
željela bih se nadovezati na moju prvu temu ''CIN II i kontracepcija'' od 28.11.2007.Naime nakon nekoliko urednih nalaza Pape na početku ove godine nalaz je opet bio CIN III i HPV visokog rizika.Predložena mi je klasična konizacija ali kako su mi u bolnici rekli da sam mlada za to napravljen mi je Lletz ( imam 32 godine) .Nalaz je bio dobar.Barem mi je tako rečeno.Poslije toga nisam uzimala nikakvu terapiju ( ne znam da li sam trebala?).Prije par dana ponovila sam Papu i nalaz je CIN II.Zatražit ću da mi se ponovi bris na HPV iako su mi rekli da je Lletzom sve uklonjeno.Sad mi nije jasno kako je moguće da se vraćam na sami početak.Da li sam trebala napraviti klasičnu konizaciju kako mi je predložio ginekolog?I do kada ovako?!

Marija Hršak, dr. med.

08.07.2008. 20:25

Poštovana, ukoliko će takav nalaz PAPA testa(CIN II I CIN III) i nakon LETZ-a perzistirati, potrebno je ponovo učiniti kolposkopiju, te vidjeti da li se citološke promjene (PAPA test) vide i na kolposkopiji. Ukoliko postoje promjene i dalje, ili ako promjene na PAPA testu i dalje pokazuju displaziju, Vaš će se liječnik vjerojatno odlučiti na reoperativni zahvat, odnosno na konizaciju, kojom se odstranjuje veća površina tkiva. Postupak je takav da se uvijek prvo učini poštedniji zahvat (LETZ), naročito kod mlađih osoba.