Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv,simptomi,lječenje


Autor Poruka

25tina

22.06.2010. 23:45

Poštovani! Moje pitanje je sljedeće - na području prepone pojavilo mi se neko zadebljanje - doktor je pretpostavio da se radi o limfnom čvoru zbog nošenja uskih gačica i hlača. I osjećam jaku bol prilikom penetracije penisa u vaginu. Nakon potpunog ulaska bol prestaje. Dali je to povezano sa HPV-om? Naime, nalaz PAPA testa pokazao je prisutnost HPV virusa, CIN2. Ginekolog mi je za početak propisao terapiju ALBOTHYLl VAGITORIJIMA,GYNO-DEKARTIN VAGITORIJIMA I AZITROMICIN. Zatim trebam ponoviti Papu, ako nalaz pokaže isto, krećem na testiranje visokorizičnosti ili niskorizičnosti HPV-a. Da li je HPV izlječiv? hoće li ikada u potpunosti nestati iz mog organizma? Kako da zaštitim partera ako ga već nisam zarazila time? Hvala

styx

24.06.2010. 14:45

Poštovana, dijagnosticirani su mi kondilomi, te mi je rečeno da je to najvjerovatnije zbog povećanog iscjetka jer mi je PAPA test uredan. Preporučeno mi je bolničko liječenje, no mene zanima da li postoji neki drugi način da se riješe kondilomi, npr. neka krema ili slično? Hvala unaprijed na Vašem odgovoru!