Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Drugo mišljenje za cin1


Autor Poruka

ribica_25

22.04.2008. 17:50

Poštovani!
Prije četiri godine papa test je pokazao da imam cin1.Moja ginekologica nije tome pridavala pozornost jer je rekla da u većini slučajeva prolazi samo od sebe.No, na sljedećoj papi,napravljenoj nakon godine dana ,nalaz je bio isti pa sam dobila Geonistin te Betadine vaginalete.Nakon te terapije,preporučeno mi je uraditi kolposkopiju.Kolposkopija je bila uredna,doktor mi je rekao da je sve u redu i da tu ništa nema.Savjetovao mi je da dižem imunitet,zdrav život itd.Nakon toga papa je bio u redu.Prije mjesec dana sam opet radila papu i pokazalo je cin 1.Napravila sam briseve na klamidiju, ureaplazmu,mikroplazmu, aerobi ,anaerobi te na hpv i sve je bilo negativno!!Dobih Betadine vaginalete te dolazak na kontrolu za 2 mj.Ako će opet biti cin 1 morati ću ponoviti kolposkopiju.
Moje je pitanje sljedeće:Ako su svi nalazi u redu,zašto mi ginekolog ne može reći u čemu je problem?Nadalje,u toj cijeloj priči nitko ne spominje mog dečka(sa njim sam u monogamnoj vezi već 3 godine)Da li on treba ići na pretrage tj.briseve?Svi vrlo dobro znamo da su muškarci prijenosnici svih bolesti.happy Nemam nikakvih zdravstvenih problema,niti pijem nikakve tablete,osim za menstrualne tegobe .Jednom zauvijek bih se htjela riješiti tog cina,ali nitko mi ne može reći kako! Znam da će mi sada kada završim kuru sa vaginaletama,papa biti u redu.I onda na sljedećem ispočetka.Ne znam ,možda griješim!!
Unaprijed zahvalna!! Ana

Marija Hršak, dr. med.

27.04.2008. 20:25

Poštovana, sve što se spomenuli i što ste učinili po savjetu ginekologa je potpuno ispravno. U većine pacijentica u kojih se javio CIN I doći će do spontanog povlačenja bolesti, kao što kod većine žena dolazi do spontanog nestajanja virusa HPV. Neki od faktora rizika, kao pušenje, korištenje kontracepcijskih sredstava, infekcija drugim spolno prenosivim bolestima, stanje ishranjenosti, mogli bi utjecati na daljnji razvoj bolesti.
Dobra stvar je, da kod Vas nije dokazana infekcija HPV -om niti nekom drugom spolno prenosivom bolesti, tako da je potrebno pratiti PAPA test svakih 4-6 mjeseci. Isto tako treba znati da postoji određena stopa lažno pozitivnih odnosno lažno negativnih nalaz PAPA testa. Dakle, moj savjet Vama je, da redovito posjećujete ginekologa i pratite njegove savjete.