Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV


Autor Poruka

suzana77

06.10.2008. 19:45

Poštovani! molim vas za pomoć. prilikom spolnog odnosa otkrila sam mali čvorić duboko u vagini. bojim se da se radi o hpv-u pa me zanima može li to ukazivati i na neke druge bolesti? zadnji papa test sam napravila prije 3 mjeseca i bio je uredan kao i uvijek jer dosad nisam imala nikakvih ginekoloških problema. od 4.mjeseca ove god. promijenila sam 3 partnera i pijem kontracepcijske pilule oko 3 godine. unaprijed hvala na odgovoru. svakako ću ponoviti gin.pregled ali zanima me vaše mišljenje.

Marija Hršak, dr. med.

28.10.2008. 00:30

Poštovana, u svakom slučaju Vam preporučujem da napravite ginekološki pregled i da Vaš liječnik vidi promjenu u rodnici koju opisujete. Ovako je teško reći o čemu se radi. Savjetovala bih Vam da ukoliko češće mijenjate partnere kao zaštitu koristite kondom, koji će onda biti bolja zaštita, iako ne u potpunosti, od kontracepcijskih pilula. Naime, kontracepcijske pilule ne štite od spolno prenosivih bolesti.