Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV


Autor Poruka

lidija9999

11.03.2009. 11:05

Pozdrav

Imam 23 godine i u 11.mj mi je dijagnosticiran HPV visokog rizika i CIN1. Sada su mi ponovo napravljeni brisevi i opet se pojavio u tom obliku. Partner mi je bio negativan na HPV. Pošto mene moj doktor ne doživljava kao nekog ko se prvi put susreće sa tim (valjda smatra da bi se trebala raspitat pek interneta)...htjela bi da mi kažete trebam li se nekako liječit ili nešto upotrebljavat da to ode, što mi je za ćinit, što je partneru za ćinit , da li ja mogu to na njega penijet, htjela bi i dijete jednog dana, da li to utjeće i na trudnoću kasnije??

Unaprijed hvala!

Marija Hršak, dr. med.

15.04.2009. 01:05

Poštovana, pretpostavljam ste učinili i briseve na aerobe, Mycoplasmae i Chlamydiu, te da ako je postojala upala, da ste je liječili i Vi i partner. Infekcija HPV-om je u oko 80% slučajeva prolazna, a 10-20% žena razvije trajnu infekciju. Mi ne možemo procijeniti koje će to žene biti, stoga je važno da redovito radite PAPA testove, po preporuci liječnika i, naravno jačate imunitet. Samo na taj način ćete situaciju držati pod kontrolom, te tada nema straha niti za trudnoću.