Rak vrata maternice i HPV


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 128 | Broj poruka: 314

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


PAPA uredan, flora mjesocvita, HPV pozitivan


Autor Poruka

3V1L4NG3L

26.03.2010. 12:05

Poštovani, imam 20 godina. Prije mjesec i pol dana radila sam papa test i hpv tipizaciju. Papa mi je uredan, osim sto mi je flora mjesovita za sto sam dobila DALACIN vaginalnu kremu. prije 3 dana pocela sam koristiti tu kremu, ali osjecala bi se malaksalo i boljela me glava, stoga sam prekinula koristenje kreme nakon sto sam obavijestila svoju ginekologicu o nuspojavama. sto zapravo znaci da mi je flora mjesovita?
naime, hpv tipizacija pokazala je da sam pozitivna na HPV, ali nemam nikakav CIN. ginekologica kaze da sam zdrava i da nemam sta lijecit. rekla je da ce moj imunoloski sustav sam odradit svoje te da mi je obvezna kontrola pape za 6mj. preporucila mi je ECHINAID kapsule za jacanje imunoloskog sustava.
takodjer, citala sam na netu da treba unositi sto vise vitamina C, karotenoida i folne kiseline. imate jos kakav prijedlog za mene? kako mogu unistit virus?
Naime, bojim se sto mogu ocekivati. smijem li imati normalne spolne odnose (uz zastitu)? prenosi li se hpv oralnim putem?
imam novog partnera tek 2 mjeseca, on osjeca peckanje u podrucju testisa i korijena, pojacano prilikom mokrenja. ima li to veze s hpv-om? kakve posljedice na njega ostavlja hpv? ukoliko je on zarazen, moze li mi prenijeti hpv ukoliko ga ja izlijecim, u smislu dal se to vrti u krug? naime, njega je doktor poslao na pretrage krvi, urina, testiranje na klamidiju i PCA i analizu sperme. oboje smo uplaseni i zabrinuti kakvi ce biti njegovi nalazi. takoder, mene brine to sto sam hpv pozitivna, koliko treba proci vremena da se organizam negativizira i da virus izadje iz tijela?
trebaju li se moje zivotne navike promijenit? sto moze pomoc u efikasnijoj borbi protiv hpv-a?
unaprijed zahvaljujem na savjetima
lijep pozdrav

Marija Hršak, dr. med.

29.03.2010. 21:00

Poštovana, što se tiče Vašeg partnera, to će Vam reći njegov liječnik nakon što nalazi budu gotovi. Niste naveli zašto ste radili HPV tipizaciju. U svakom slučaju, potrebno je jačati imunitet nekim od preparata prisutnim na tržištu.
Većina žena tijekom splonog života dođe u kontakt s HPV infekcijom, no ona prođe prije nego što se simptomi razviju, zahvaljujući imunološkom sistemu. Kod oko 80% žena infekcija sa HPV-om je prolazna, no kod 10-20% žena ona može prijeći u trajnu infekciju, te izazivati promjena na stanicama vrata maternice. Koje će žene razviti prolaznu, a koje trajnu infekciju mi ne možemo znati, stoga se svakoj ženi koja ima pozitivni HPV preporučuju češće kontrole i PAPA testovi. Savjetujem da ponovite PAPA test nakon 4 mjeseca, a daljnji postupci ovisiti će o tom nalazu.

3V1L4NG3L

28.06.2010. 16:00

poštovani, kao što ste preporučili, ponovila sam papa test nakon 4mj. papa je uzet 21.6. i danas sam dobila nalaze. Dg: CIN 1, upala
ginekologica mi je rekla da dođem po lijekove, SUMAMED i Medazol vaginalete (nisam sigurna jesam li ispravno napisala) te da ponovim papa nakon 4mj.je li moguce tom terapijom izlijeciti cin 1? koliko je vremena potrebno da cin 1 nestane i koja je mogucnost da se razvije u cin 2? imam decka i redovite spolne odnose. partner je radio bakteriološke preglede i sve je u redu. koristimo kondome. što mogu poduzeti kako bih sprijecila daljne djelovanje hpv-a? očajna sam! strah me što će mi donijeti sljedeći nalaz? molim Vas, dajte mi savjet! unaprijed hvala